Afbeelding

Het was weer een “gezellig” weekend

· leestijd 1 minuut Lezersfoto

Laat ik, als binnenstadbewoner de knuppel eens in het hoenderhok gooien. Kampen is trots op zijn oude binnenstad. Hanzedagen, Sail, open Monumentendag etc. De stad laat geen kans voorbij gaan om zich te promoten. Goed werk! En.. het werkt. Ik, als bewoner, zie meer toeristen. Prachtig. Ze genieten van de monumenten en steegjes.

De steegjes... heerlijk om doorheen te lopen. ook onze steeg. De Houtzagerssteeg. Een kijkje in het verleden. Met daarin een orginele gootsteen. Om de boel wat op te fleuren bedachten we om wat boompjes neer te zetten in de steeg. Ook om te voorkomen dat we omver gereden worden door fietsers, maar dat is een extra pluspunt.

Helaas was het weer “gezellig” in de stad met onderstaande foto als resultaat. Oh ja, de rest van de aarde en steentjes lag bij ons in de brievenbus.

“Moeten je het dan maar niet neerzetten” “je vraagt erom” is dan de reactie. Laat ik het omdraaien: is dit dan normaal? Het lijkt wel of we vergeten dat er mensen WONEN in de binnenstad. En wij alles maar voor lief moeten nemen. Natuurlijk, rumoer hoort erbij in de stad. Maar ik vraag me af wat er zou gebeuren als wij binnenstadbewoners eens door de wijken zouden gaan. Om daar onbenullig te gaan schreeuwen, wildplassen en tuinen te vernielen. Is dat dan “normaal”? Nee, dus ook niet in de binnenstad.

Kom op Kampen, wees trost op je binnenstad, maar doe wel even normaal. Het kan wel iets minder.