Afbeelding
Fred Sollie

Internationaal beiaardconcours in Zwolle en Kampen

Algemeen

ZWOLLE/KAMPEN - De Zwolse Beiaard Stichting en Beiaardkring Kampen hebben een internationaal interpretatieconcours georganiseerd. Op 6 juli worden vijf finalisten op de Peperbus in Zwolle en op de Nieuwe Toren in Kampen beoordeeld op het kunnen omgaan met deze twee in karakter geheel verschillende carillons.

Op de Peperbus worden originele beiaardcomposities gespeeld, waaronder het verplichte werk ‘Centenary Bells’: een nieuwe in opdracht door Leo Samama geschreven compositie. In Kampen klinken bewerkingen van muziek uit de barok en de klassieke periode.

De spelersvolgorde is op beide plaatsen hetzelfde: Jonathan Lehrer (CAN), Jasper Stam (NL), Tommy van Doorn (NL), Toru Takao (JP) en Vincent Hensen (NL). De jury bestaat uit Arie Abbenes (voorzitter), Koen Cosaert (Mechelen), Ellen Dickenson (Yale), Frans Haagen en Bernard Winsemius. Deze bepaalt hoe de prijzen oplopend van 500 tot 2.500 euro worden verdeeld. De prijsuitreiking door burgemeester Koelewijn van Kampen vindt plaats om 20.00 uur in de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum Kampen.

De luisterplaatsen voor het publiek (gratis toegang) zijn van 10.00 tot 13.20 uur in de tuin (of bij slecht weer het restaurant) van het Stedelijk Museum van Zwolle (ingang Voorstraat); in Kampen van 15.00 tot 18.20 uur in het Hof van Breda, ingang Marktsteeg.

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22