Afbeelding

Start nieuwe hondencursussen

Algemeen

KAMPEN - Bij VHV de IJsselmond starten zaterdag 1 september nieuwe hondencursussen, zoals puppycursus, basiscursus, cursus voor gevorderden en Hoopers. De lessen worden gegeven op het trainingsveld aan de Melmerweg 2b Kampen.

In 10 lessen worden de (basis-)beginselen van gehoorzaamheid aangeleerd en de individuele en groepsoefeningen worden afgewisseld met theorie. Lessen eindigen met oefeningen waarbij samenwerking, ontwikkeling, groei en plezier voorop staat.

Bij Hoopers (bestaande uit 8 lessen) wordt geleerd hoe de hond te sturen door hoopers, om tonnen en hekken heen en door tunnels te gaan. Hoopers zijn halve hoepels op staanders waar de hond onder door gaat. Met handgebaren en de stem wordt aangegeven wat de hond moet doen. Hoopers is geschikt voor honden van alle leeftijden.

Er kan wekelijks in een cursus worden ingestapt en alle rassen/kruisingen zijn welkom. Voor opgave of het stellen van vragen kan een mail gestuurd worden naar Laura via vhvgehoorzaamheid@kpnmail.nl. Zij is ook bereikbaar via WhatsApp onder nummer (06) 126 096 24.

Deze foto geeft het vooroorlogse Wittenstein bij Kamperveen weer. 
Oorlogsverhalen van Groot IJsselmuiden (2/3): Cees Visscher, Kampen en Kamperveen Algemeen 2 mei, 12:53
Hendrik van't Veer één van de personen uit de verzetsgroep Wilsum.
Oorlogsverhalen uit Groot IJsselmuiden (3/3): De verzetsgroep Wilsum in beeld Algemeen 2 mei, 12:52
Afbeelding
Orgelconcert op Hemelvaartsdag door Evan Bogerd Algemeen 2 mei, 12:40