Afbeelding

Kraker tussen IJVV en DOS Kampen op Sportpark Den Uithoek

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN – In de tweede speelronde trekt uiteraard de derby tussen IJVV en DOS Kampen de meeste aandacht. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in IJsselmuiden in een 2-1 overwinning voor de IJsselmuidenaren. Veel voetballiefhebbers in Kampen en IJsselmuiden kijken uit naar deze kraker.

IJVV en DOS begonnen het seizoen vorige week met een overwinning. IJVV was gelukkig bij FC Zutphen. Door een eigen doelpunt van de thuisploeg kreeg IJVV met een 0-1 zege meer dan dat de ploeg verdiende. DOS Kampen kende een droomstart met een 5-1 overwinning tegen Sparta Enschede.

Op Sportpark Den Uithoek mogen we zaterdag vanaf 17.00 uur het nodige vuurwerk verwachten. Beide clubs zijn ambitieus en willen meedoen om de prijzen. Vorig seizoen pakte IJVV thuis tegen DOS Kampen in de slotfase de winst door een treffer van Gerjon van den Berg.

In de eerste klasse D speelt KHC de derby tegen asv Dronten. KHC begon de competitie voortvarend met een 0-1 zege bij DTS ‘Ede. Asv Dronten kende een goede voorbereiding, maar startte vorige week met een teleurstellende 0-2 nederlaag tegen Scherpenzeel. Go-Ahead Kampen reist af naar Veenendaal voor het duel tegen De Merino’s. Deze club speelt voor het vierde achtereenvolgende jaar in de eerste klasse. Het afgelopen seizoen was de ploeg actief in de eerste klasse C Zuid. Daarin eindigde De Merino’s in de middenmoot (achtste plaats).

Zalk speelt zaterdag als promovendus de eerste thuiswedstrijd in de derde klasse C. Hulshorst is de tegenstander. Deze ploeg kwam vorig seizoen uit op een negende plek in de derde klasse B. In de vierde klasse D kan Wilsum eindelijk aan de competitie beginnen. Afgelopen zaterdag was de ploeg vrij. De ploeg van trainer Han Hanekamp wacht een pittige klus. In Zwolle is titelkandidaat Wilsum, dat zich flink heeft versterkt, de tegenstander.

Eerste klasse D

KHC – asv Dronten 14.30 uur

De Merino’s – Go-Ahead Kampen 14.30 uur

Tweede klasse H

IJVV – DOS Kampen 17.00 uur

Derde klasse C

Zalk – Hulshorst 14.30 uur

Vierde klasse D

Daarlerveen – VV Kampen 14.30 uur

Dieze West – Wilsum 14.30 uur

MVV ’69 – ’s-Heerenbroek 15.00 uur