Afbeelding

Derby voor Go-Ahead, IJVV speelt topper tegen Sparta Enschede, VV Kampen naar koploper

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN – In de zesde speelronde hoopt Go-Ahead Kampen de goede serie in de eerste klasse D een vervolg te geven in de derby bij asv Dronten. Een klasse lager speelt IJVV thuis de topper tegen Sparta Enschede. In de vierde klasse C staat voor Kampen de topper bij koploper HTC op het programma.

Go-Ahead boekte afgelopen zaterdag de vierde zege op rij en staat op een keurige tweede plek in de eerste klasse D. Komende zaterdag gaat de Kamper formatie vanaf 17.00 uur voor een uitbreiding van deze fraaie serie. Dat moet gebeuren bij asv Dronten. De Drontenaren kenden een valse start in de competitie en verloren de eerste drie duels. Daarna ging het beter. Op 13 oktober won asv Dronten met 1-2 bij DOS ’37 en zaterdag werd met een 0-7 zege stevig uitgehaald bij Enter Vooruit. KHC speelde afgelopen zaterdag thuis met 2-2 gelijk tegen Scherpenzeel. De ploeg van trainer Herman Oosterhaar staat op een vierde plek. Komende zaterdag wacht een uitduel bij DOS ’37.

In de tweede klasse H staat voor IJVV de topper tegen Sparta Enschede op het programma, het duel tussen de nummer twee en drie (IJVV) op de ranglijst. Koploper DOS Kampen ontvangt thuis de nummer vier WVF.

In de derde klasse C boekte Zalk afgelopen zaterdag de eerste zege in de competitie. Met vijf punten is Zalk terug te vinden op een elfde plek. Zaterdag speelt de ploeg van trainer Gerrit Hamer een uitwedstrijd bij Hattem, dat een punt meer heeft verzameld dan Zalk.

In de vierde klasse D wordt in ’s-Heerenbroek de IJsselderby tussen ’s-Heerenbroek en Wilsum gespeeld. Beide ploegen hebben zes punten. Wilsum speelde echter wel twee duels minder. Wilsum won de laatste twee duels. ’s-Heerenbroek stelde afgelopen zaterdag teleur met een nederlaag bij SVV ’56 en verloor daardoor de ongeslagen status.

Eerste klasse D

DOS ’37 – KHC 14.45 uur

Asv Dronten – Go-Ahead Kampen 17.00 uur

Tweede klasse H

IJVV – Sparta Enschede 14.30 uur

DOS Kampen – WVF 15.00 uur

Derde klasse C

Hatto Heim – Zalk 15.00 uur

Vierde klasse D

’s-Heerenbroek – Wilsum 14.30 uur

HTC – VV Kampen 14.30 uur

Deze foto geeft het vooroorlogse Wittenstein bij Kamperveen weer. 
Oorlogsverhalen van Groot IJsselmuiden (2/3): Cees Visscher, Kampen en Kamperveen Algemeen 2 mei, 12:53
Hendrik van't Veer één van de personen uit de verzetsgroep Wilsum.
Oorlogsverhalen uit Groot IJsselmuiden (3/3): De verzetsgroep Wilsum in beeld Algemeen 2 mei, 12:52
Afbeelding
Orgelconcert op Hemelvaartsdag door Evan Bogerd Algemeen 2 mei, 12:40