Afbeelding

DOS Kampen versterkt zich met Jochem van Putten

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN – DOS Kampen heeft Jochem van Putten vastgelegd als tweede aanwinst voor komend seizoen. De voormalig jeugdspeler van DOS speelt nu nog bij Harkemase Boys. Na keeper Henrico Abma is Van Putten de tweede aanwinst voor DOS.

“Mijn keuze om naar DOS te gaan is omdat ik het plezier in het voetbal wil terugkrijgen en ik gewoon zoveel mogelijk minuten wil maken”, vertelt de 22-jarige Van Putten, die nu woonachtig is in Zwolle. “Om dan voor DOS te kiezen, is voor mij de meest logische keuze, omdat ik ooit ben begonnen met voetballen bij DOS. Tot en met de E'tjes (JO11) heb ik bij DOS gevoetbald, voor ik de overstap maakte naar toen nog FC Zwolle. Daar heb ik acht jaar in de jeugd gespeeld en vervolgens twee jaar in het beloftenteam. Helaas is de definitieve stap naar het eerste elftal nooit gelukt.”

Na twee jaar Jong PEC Zwolle koos hij voor een overgang naar Harkemase Boys (derde divisie). “Harkema sprak mij erg aan en ik wilde wel zo hoog mogelijk spelen. Helaas is het daar niet geworden wat ik er van had verwacht en gehoopt. Ik maak te weinig minuten en de reistijd is ook niet ideaal. Toen heb ik uiteindelijk zelf de keuze gemaakt om daar aan het einde van het seizoen weg te gaan en voor DOS te kiezen. Het voelt voor mij als thuiskomen. Terug op het oude (eenden)nest. Sinds ik weg ben gegaan bij DOS, heb ik toch altijd contact gehouden met de club. Wanneer ik kon, kwam ik kijken en meestal bleef ik nog even hangen in de kantine. Ik kijk er naar uit om weer in het geelzwart te voetballen.”

DOS is ontzettend blij met de terugkeer van Jochem van Putten. “De contacten met Jochem zijn altijd gebleven en we hebben hem de afgelopen jaren goed in de gaten gehouden. Hij kan op diverse posities uitstekend uit de voeten en is wat de technische staf betreft een meerwaarde voor de huidige selectie”, aldus Koos Westendorp, bestuurslid voetbaltechnische zaken bij DOS.

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22