Afbeelding
Foto Tennekes

Stichting Judoteam IJsselmond geeft wedstrijdjudoka’s extra steuntje in de rug

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN – Ruim twee jaar geleden bundelden de judoteams van Dijk en Sonnenberch de krachten en werd Judoteam IJsselmond opgericht. Dat heeft goed uitgepakt. De samenwerking is prima en de prestaties van de judoka’s zijn flink verbeterd. De overkoepelende Stichting Judoteam IJsselmond vindt het de hoogste tijd voor een nieuwe stap. Via een stimuleringsfonds wil de stichting judoka’s van Judoteam IJsselmond financieel ondersteunen bij internationale wedstrijden.

Afgelopen vrijdag was de officiële aftrap van het stimuleringsfonds. Het startbedrag is 1.000 euro. Vrijdagavond nam Maartje Daamen bij Sportcentrum Sonnenberch symbolisch het bedrag in ontvangst uit handen van voorzitter Hans Holterman van Stichting Judoteam IJsselmond. Zij is een van de judoka’s van Judoteam IJsselmond en staat symbool voor de progressie die de wedstrijdjudoka’s van Judoteam IJsselmond hebben doorgemaakt door het bundelen van de krachten.

Maartje Daamen veroverde onlangs een tweede plek op het NK tot 18 jaar. Het was niet het enige aansprekende succes van Judoteam IJsselmond. Amber Weiland pakte zilver bij het NK tot 21 jaar en vorig jaar verdiende Joost Daamen brons bij het NK tot 18 jaar. Het NK-succes heeft Maartje Daamen een plek opgeleverd voor de Europacuptoernooien van Berlijn en Teplice. Deze toernooien gelden als meetmomenten voor alle medaillewinnaars op het NK. Via deze toernooien kunnen judoka’s zich plaatsen voor het EK tot 18 jaar of de Jeugd Olympische Spelen (EYOF).

Stichting Judoteam IJsselmond wil succesvolle judoka’s van het eigen team ondersteunen. “Het stimuleringsfonds past precies bij de visie van onze stichting. Wij stellen geld beschikbaar, zodat bijvoorbeeld een van de vertrouwde trainers mee kan naar een internationaal toernooi”, aldus Holterman, die benadrukt dat de trainers van Sonnenberch en Van Dijk aan de basis hebben gestaan van het succes van de sporters.

Deze foto geeft het vooroorlogse Wittenstein bij Kamperveen weer. 
Oorlogsverhalen van Groot IJsselmuiden (2/3): Cees Visscher, Kampen en Kamperveen Algemeen 2 mei, 12:53
Hendrik van't Veer één van de personen uit de verzetsgroep Wilsum.
Oorlogsverhalen uit Groot IJsselmuiden (3/3): De verzetsgroep Wilsum in beeld Algemeen 2 mei, 12:52
Afbeelding
Orgelconcert op Hemelvaartsdag door Evan Bogerd Algemeen 2 mei, 12:40