Afbeelding
De twee koetsen voor Chayenna en Rachel (foto: Maarten van Gemert)

Eerste Heilige Communie in twee rondes toegediend (vier foto’s)

Algemeen

(door Maarten van Gemert)
IJSSELMUIDEN – In de RK Kerk langs de Burgemeester van Engelenweg is zondag aan twintig kinderen het sacrament van de eerste communie toegediend. Na de eerste, feestelijke viering van de ’burgers’ volgde een viering van de ’reizigers’ oftewel woonwagenbewoners. Volgens traditie ging dat gepaard met pracht en praal.

Twee weken geleden werd een chique Rachel (9) gedoopt in de Buitenkerk (zie dit artikel ) en nu voegden Chayenna (9) en Hannes (8) zich bij haar. De Corvette was ditmaal voor Hannes. De twee ’prinsesjes’ werden ieder voorgereden in een door Friese paarden voortgetrokken koets, afkomstig uit het Zuid-Hollandse Tienhoven.
Pastoor Ton Huitink en pastoraal medewerkster Jeanne Gerretzen gingen voor. Laatstgenoemde is het aanspreekpunt voor het woonwagenpastoraat binnen de Thomas a Kempisparochie. Op verzoek van de familie verzorgden Elise en Paul van het koor Jokolo met liefde de muzikale omlijsting.
De mis begon met het verhaal van de regenboog waarin de kleuren betwisten wie het belangrijkst is. Vooraf was hiermee bij de communiecatechese geïllustreerd dat het juist om liefde en vrede brengen gaat als je je jawoord geeft aan Jezus.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding