Inwoners Kampen worden door Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld verrast met de 2 Miljoenprijs.
Inwoners Kampen worden door Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld verrast met de 2 Miljoenprijs. Roy Beusker Fotografie.

Miljoenenprijs postcodeloterij valt in De Maten

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Goed nieuws voor de bewoners van de Kamper wijkcode 8265. Zij zijn woensdagmiddag in de prijzen gevallen bij de Postcodeloterij. De vijftien deelnemers die met de volledige postcode meespelen verdelen met elkaar de ene helft van de 2 Miljoenprijs. De andere helft gaat naar de deelnemers die meespelen met de wijkcode 8265.

Eén van de twee grootste cheques van 117.647 euro was voor René (51) en zijn vrouw Gea. Het koppel vertelt blij: "Wij zijn dol op reizen en hadden echt niet durven dromen dat we zo'n groot bedrag zouden winnen. Misschien zit er wel een eigen camper in. We gaan in ieder geval een mooie reis maken, waarschijnlijk naar West-Canada."

Klaas (55) en zijn vrouw Christa winnen 58.823 euro en reageren enthousiast: "Geweldig! We hebben een samengesteld gezin van vijf kinderen, twee van onze dochters zijn nu tegelijkertijd zwanger. We gaan hier samen enorm van genieten! In ieder geval lekker uit eten en op vakantie."

Wijkwinnaars winnen samen 1 miljoen euro
Van de 2 Miljoenprijs wordt de helft verdeeld onder de deelnemers waarvan de postcode begint met 8265. De wijkwinnaars winnen per lot 430 euro als ze meespelen met het maximaal aantal Kanjerpunten. De wijkwinnaars worden per brief op de hoogte gesteld van hun prijs. Het geld ontvangen de winnaars binnen vier weken op hun bankrekening.

Verdeling van de prijs
Hoeveel iedere winnende deelnemer wint is afhankelijk van het aantal loten dat de winnaar heeft, het aantal verkochte loten in de wijk en de verdeling gebeurt op basis van Kanjerpunten. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten, per trekking worden 10 Kanjerpunten per lot toegekend. Hoe langer een lot meespeelt in 2019, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor de 2 Miljoenprijs van augustus hebben deelnemers maximaal 90 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.

 René en Gea winnen 117.647 euro met de 2 Miljoenprijs van de Postcode Loterij
 René en Gea winnen 117.647 euro met de 2 Miljoenprijs van de Postcode Loterij
Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22