Afbeelding
Johan Hofstra

Geslaagde zwemtocht Steiger – Sluis 2019 – “sluisje tikken”

· leestijd 1 minuut Sport

Afgelopen zondag is de 2e editie gehouden van de zwemtocht Sluisje Tikken.

In het Ganzendiep wordt in het zomerseizoen elke week door een tiental enthousiaste triathleten uit Kampen / IJsselmuiden een aantal kilometers gezwommen. Dit als training voor de geplande triathlons of cityswim ergens in het land. Als seizoensafsluiter werd in 2018 in het Ganzendiep van de steiger Nesweg naar de Ganzensluis gezwommen. Het zogenaamde “Sluisje Tikken”. Niet echt natuurlijk, maar wel tot aan de Ganzensluis. En uiteraard ook weer terug. Dat is een afstand van ca. 4,5 km. Na een geslaagde 1e editie was er ook dit jaar weer belangstelling voor. 22 aanmeldingen uit Kampen, IJsselmuiden, Zwolle, Wezep en zelfs uit Utrecht. De zwemtocht is geen officieel evenement, het is een training.

Om 10:00 uur sprongen 19 enthousiastelingen het water in. Onder begeleiding van 2 kajaks en een motorsloep voor de bevoorrading en de veiligheid werd er in lekker rustig water gezwommen. Elke 500 meter was er een hergroepering. De groep lag dan niet teveel uit elkaar. Het water is inmiddels redelijk koud aan het worden. Na ca. drie kwartier zwemmen werd er gekeerd bij de sluis. Op de terugweg was er in de laatste kilometer veel scheepvaart en de wind trok aan. Golven dus en nog even hard werken.

De afstand is wel een uitdaging voor de meeste deelnemers. Enkele ongemakken zorgden ervoor dat 2 deelnemers de tocht voortijdig moest staken. De overige deelnemers legden de hele afstand vrij probleemloos af. Iedereen kijkt weer enthousiast op deze tocht terug en was tevreden over het verloop ervan.

(foto: Johan Hofstra)