’s-Heerenbroek kansloos bij CSV ’28

ZWOLLE – ’s-Heerenbroek had zaterdag in het eerste competitieduel niets in te brengen bij CSV ’28. De Zwolse degradant was een maatje te groot en trakteerde ’s-Heerenbroek op een 5-1 nederlaag.

CSV ’28 was vanaf het begin de betere ploeg, maar ’s-Heerenbroek slaagde erin om de schade in het eerste bedrijf beperkt te houden tot één tegentreffer. In de 15e minuut scoorde CSV uit een goed lopende aanval.

“CSV had veel balbezit, maar creëerde niet veel. We stonden verdedigend goed, maar aanvallend konden we weinig brengen. We moesten teveel arbeid leveren om ze van onze goal af te houden”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Freddy van den Burg.

Drie minuten na rust kwam CSV op 2-0. ’s-Heerenbroek liet zich verrassen in de omschakeling. Daarna ging het snel. In ruim tien minuten wist CSV drie keer te scoren. Tussendoor deed ’s-Heerenbroek nog wat terug (4-1). Gert Kwakkel had een goede individuele actie in huis en schoot de bal in de hoek. In het laatste half uur kabbelde de wedstrijd wat voort. Een doelpunt van Gert Kwakkel werd afgekeurd wegens buitenspel en een speler van CSV werd in de 80ste minuut met rood weggestuurd.