Afbeelding

Let eens op de tassen van beroemdheden (die wil jij ook!)

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Heb je er wel eens op gelet? Op foto’s van celebs kijk je vaak naar wat ze aan hebben, maar let je ook op welke tas ze bij zich dragen? Ze dragen vaak exemplaren om jaloers op te worden.

Sla een aantal tijdschriften op en kijk eens naar de tas die Máxima bij zich heeft, of Chantal Janzen bijvoorbeeld. Toegegeven, de meeste foto’s zijn portretfoto’s en in veel gevallen staan ze zo te poseren dat er van een tas geen sprake is.

Laat je inspireren door de tas die ze bij zich dragen

Daarentegen loeren veel fotografen op die ene kiek terwijl een celeb boodschappen doet of met zijn of haar kinderen naar de film gaat. Of je treft foto’s van bekende sterren op de rode loper voor een première. En dan hebben ze vaak wel een tas of tasje bij zich voor al hun noodzakelijke spulletjes. En juist dan kun jij je daar heerlijk door laten inspireren.

Zo zien we Brad Pitt shoppen met zijn kinderen in een dubbele buggy, zijn vriendin draagt de tas. Of het een luiertas is of dat deze in een andere categorie valt, is op de foto niet te zien, maar een mooi exemplaar is het wel. In zwart leer.

Kate Middleton draagt een kek tasje

We zien Kate Middleton onverwacht gefotografeerd terwijl ze flink doorstapt. Ze draagt een donkerblauwe broek en een keurige paarse blouse. In haar rechterhand een kek tasje. In lila. Valt absoluut in de categorie stijlvolle dames tassen. Kleurt prachtig bij haar kleding en dan krijg je helemaal zin in ook zo’n outfit. Met zo’n tas natuurlijk.

Een foto in het Volkskrant Magazine laat een vrolijke Prinses Caroline van Monaco zien. Ze draagt een geruite broek met wijde pijpen en suède laarzen met een hak, met daarboven een klassiek jasje in wit en zwart-bruin. Top-outfit. De tas? Zwart en bruin gekleurd natuurlijk. Deze draagt ze met een prachtig ceintuur over haar schouder. Goed gekozen.

Keurige stijlvolle dames dragen een tas over de onderarm

Over inspirerende persoonlijkheden gesproken. Google eens op stijl-icoon Jackie Kennedy Onassis en je treft haar in een mantelpak met een kleine leren tas. Natuurlijk is dat al lang geleden, maar is het ook achterhaald? Allerminst. De kleine chique tas is weer helemaal terug. Soms zelfs over de onderarm gedragen zoals we van keurige stijlvolle dames gewend zijn.

Veel geld waard: de tas van Thatcher

Melania Trump wordt zelden met een tas gezien of het moet een strakke enveloptas zijn die ze stevig in haar handen houdt. Even strak, maar veel meer tot de verbeelding sprekend is de leren tas van Thatcher, de Engelse politica die in Groot-Brittannië jarenlang (1979-1990) met ijzeren hand, zoals gezegd wordt, de scepter zwaaide. Een van haar handtassen werd zo’n drie jaar geleden bij Christie’s geveild. De opbrengst was maar liefst 28.000 euro. Het bedrag ging naar een goed doel.