EILDERT KUIKEN(VAG) DISTRICTSKAMPIOEN 2E.KLASSE LIBRE.

Ingezonden Ingezonden

EILDERT KUIKEN(V.A.G.) DISTRICTKAMPIOEN 2E. KLASSE LIBRE.

Martin ten Hove (BV Reijersdam) geplaatst voor finale 2e.kl. bandstoten.

Op donderdag en vrijdag j.l. vond in het wijkcentrum Reyersdam de finale 2e. klasse libre district Zwolle e.o. plaats en prima georganiseerd door de biljartvereniging Reijersdam.

Als favoriet en nummer 1 van de plaatsing lijst en al districtskampioen 2e. klasse libre avondbiljart, kwam Rinus Jongman van ’t Akkertien uit Vollenhove binnen. Hij kon het echter niet waar maken en eindigde voor hem op een teleurstellende 5e. plaats. De winnaar kwam echter als reserve in de finale door afzeggingen. Eildert Kuiken van de plaatselijke vereniging V.A.G. was duidelijk de sterkste met slechts één verliespartij en een uitstekend moyenne van 4.94 werd hij een terechte winnaar en districtskampioen KNBB Zwolle e.o. 2e. klasse libre dagbiljart en plaatste zich hiermee voor de gewestelijke finale Noordoost Nederland. Op de 2e. plaats eindigde Ton Buter (ZBC) en op de 3e. plaats de teamgenoot van Kuiken, Gradus van Velzen, op de 4e. plaats Ad Verhagen (De Ghesellen) en als laatste op de 6e. plaats eindigde Menno van Dijk (K.B.C. 1911).

Martin ten Hove van biljartver. Reijersdam speelde voorwedstrijden 2e. klasse bandstoten bij ZBC in Zwolle en plaatste zich als nummer 1 op de plaatsingslijst voor de finale 2e. klasse bandstoten dagbiljart op 7 en 8 april bij de Ghesellen in Emmeloord. Martin ten Hove won alle vier partijen en scoorde een moyenne van 1.37.