Zwerfafval, Micro plastics
Zwerfafval, Micro plastics Kampen Schoon

Samen maken we Kampen Schoon

Ingezonden Ingezonden

Op Zaterdag 19 Maart 2022 maken we met z’n allen Kampen Schoon.  Vele organisaties en individuen werken samen om niet alleen je straat of je wijk schoon te maken maar juist ook de natuur.  Daar waar alle organisaties elkaar in vinden is dat afval niet moet gaan zwerven en zeker niet in de magen van alle soorten dieren terecht mag komen.  Geen enkele organisatie kan dat alleen, Onze leefomgeving schoon en veilig houden alleen als alle gebiedsbeheerders, inwoners en organisaties samenwerken.  

De samenwerkende organisaties organiseren een aftrap op de Kinderboerderij de Cantecleer al rond 8:00 op zaterdag ochtend en vertrekken daarna snel naar verschillende schoonmaak gebieden. In het kader van Schone Rivieren en Schone IJsseloevers trekken verschillende groepen naar de IJssel en andere natuur gebieden.
Andere initiatieven ruimen hun eigen straat of wijk op of gaan het stadspark goed schoon maken.

Na het opruimen verzamelen we ons om 12:00 uur weer bij de kinderboerderij voor een gezamenlijke en gezellig ontmoeting en inventarisatie van al het gevonden afval.

Voorzichtige schatting is dat er zaterdag 10 maart 2022 100 mensen mee helpen om gemeente Kampen en de natuur een flink stuk schoner te maken.  Ook mee doen ?   Stuur een berichtje naar meedoen@kampen-schoon.nl

Steeds meer organisaties en individuele opruimers sluiten zich bij de samenwerking

Vereniging tot Behoud van Vrije Natuur, Natuurvereniging IJsseldelta, Peurdersvereniging Kampen

Kinderboerderij Cantecleer, Hengelaarsvereniging Ons Vermaak, WBE Jachtvereniging Kampen

Kampen-Schoon.NL, Schone IJsseloevers,  

Ook doen al diverse scholen mee.  De Groenling, Rehoboth school,  Juliana School