Kamper Botter op de helling voor de nieuwe Botterloods.
Kamper Botter op de helling voor de nieuwe Botterloods. Foto: Job Jager

Wees welkom bij de Kamper Botters.

Nieuws Ingezonden

Ook dit nieuwe jaar is iedereen natuurlijk weer welkom om bij de Kamper Botters te komen kijken. Of heeft U misschien wel het goede voornemen om vrijwilliger te worden bij deze gezellige en stoere Stichting. Zo goed als elke morgen zijn er wel vrijwilligers in de Botterloods aanwezig om U welkom te heten. Zij vertellen graag over de restauratie van de 3 Kamper Botters en over hoe U vrijwilliger kunt worden. Al bijna 30 jaar bestaat de Kamper Botter Stichting en klussen en zeilen de vrijwilligers met deze stoere botters. De botters zijn gebouwd net voor 1900 en dat betekend dat zij altijd wel jaarlijks onderhoud nodig hebben en regelmatig een grotere restauratie. Daar zijn veel vrijwilligers voor nodig, maar ook voor het zeilen met de botters. Elk jaar zijn de 3 kamper botters aanwezig op meerdere botterevenement rondom de voormalige Zuiderzee. Dit zeilseizoen gaan zij oa. naar Den Helder, Elburg, Almere, Harderwijk, Urk en wordt er zeilend gevist vanuit Enkhuizen en Workum. In Kampen zijn de botters natuurlijk bij alle festiviteiten van het Hanzejaar 2023 aanwezig en bij het eigen botterevenement de Oostwalbotterrace eind juni. De vrijwilligers zijn ook alweer plannen aan het maken voor het volgende project, want stil zitten kunnen zij niet. De Botterloods mag natuurlijk niet leeg staan.

Stel dat U erover denkt om vrijwilliger te worden bij de Kamper botters dan kunt U het beste een keer s’morgens langs komen in de meest linkse loods op de Koggewerf. Er is voor iedereen wel een klus te verzinnen. De ene vrijwilliger wil liever timmeren of schilderen, maar er zijn ook vrijwilligers die graag zeilen of willen leren te zeilen met een botter. Misschien kunt u goed mensen rondleiden, bent u digitaal heel sterk , wilt U graag gastheer/vrouw aan boord zijn of helpen met het organiseren van een evenement. Maar u kunt de Botterstichting ook zien als een leerschool en een gezellige club om nieuwe vrienden te maken. 

Hoe mooi is het om te helpen om deze stoere varende monumenten voor onze mooie stad Kampen te behouden voor de volgende generaties. Voor meer info zie ook de website van de Kamper Botters en de facebookpagina. 

Afbeelding
Dudok muziekdagen 2024 met 'Naar bed met Bach door Hannes Minnaar (4 foto's) 4 foto's instagram 18 mei, 22:07
Afbeelding
KHC wint met ruime cijfers in aanloop naar beslissend weekend Sport instagram 18 mei, 21:03
Afbeelding
's-Heerenbroek niet doortastend genoeg tegen Zwolsche Boys Sport instagram 18 mei, 20:47