Afbeelding
Aangeleverd

Een toestel met abonnement, of sim only?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Om een telefoon op een fatsoenlijke manier te kunnen gebruiken dient de telefoon verbonden te zijn. Deze verbinding wordt geactiveerd middels een simkaart die in het toestel geplaatst wordt. Deze simkaart activeert het abonnement dat is afgesloten om het toestel te kunnen gebruiken. Het abonnement op de simkaart kun je afsluiten samen met het toestel dat je koopt, of als los abonnement naast het toestel. In beide gevallen werkt het toestel op dezelfde manier, maar de abonnementsvormen zelf verschillen zeker van elkaar. In deze blog vertellen we je meer over de verschillen tussen deze twee abonnementsvormen.

Sim only

Wanneer je kiest voor een sim only abonnement kies je voor meer vrijheid en lagere maandlasten. Dit komt omdat je het toestel in één keer aanschaft en er vervolgens een sim only abonnement in stopt. Wanneer je in staat bent om het toestel in één keer aan te schaffen ben je vaak voordeliger uit met deze optie. Dit komt omdat je het toestel niet gespreid betaald maar in één keer. De verkoper van het toestel kan je hierom een korting geven op de aanschafprijs van het toestel ten opzichte van de toestel met abonnement variant. Doordat je het toestel dus niet terugbetaalt zullen ook de maandlasten van het abonnement erg laag liggen. Als je kiest voor de goedkoopste sim only kun je namelijk vaak al voor enkele euro’s je telefoon gebruiken.

Waarom toestel met abonnement

Het aanschaffen van een toestel met abonnement is voor velen de aantrekkelijkste optie. Door te kiezen voor een toestel met abonnement betaal je namelijk een vast bedrag per maand. Je zult iedere maand hetzelfde bedrag betalen en daarmee zowel de aanschafkosten van je toestel, als je maandelijkse abonnementskosten betalen. Door te kiezen voor deze abonnementsvorm kun je vaak duurdere toestellen gebruiken dan je zomaar los zou kunnen kopen. Met het afsluiten van dit abonnement krijg je namelijk vaak 2 en in sommige gevallen 1 of 3 jaar de tijd om het toestel af te betalen. Als je dus geen spaargeld hebt, maar wel een duur toestel wilt kunnen gebruiken is dit een aantrekkelijke optie. Let er wel op dat mocht als je toestel kapot gaat voor de einddatum van het abonnement, je de resterende maanden blijft betalen voor een toestel dat het inmiddels niet meer doet!