Willibrord Sleifer

Gehavend Go-Ahead Kampen machteloos bij CSV Apeldoorn

APELDOORN - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag geen punten overgehouden aan de confrontatie met CSV Apeldoorn. Op Sportpark Orderbos ging de ploeg van trainer Marco Roelofsen met 2-0 onderuit.

In het eerste gedeelte van de competitie werd Go-Ahead geteisterd door blessures. Zaterdag was dat niet anders. Laurens van Keulen was geschorst. Bram van Enk en Nick Hendriks ontbraken vanwege blessures. Wilbert Wessels was nog niet fit genoeg om te starten, maar viel in de 60ste minuut in. Toen stond Go-Ahead echter al op een 2-0 achterstand

Noodgedwongen speelde Go-Ahead met Arjan Wiegers en Samir Merraki in de aanval. Beide spelers zijn echter geen spitsen. Go-Ahead kon maar weinig creëren.

De start van Go-Ahead was niet verkeerd, maar keek de ploeg al snel tegen een achterstand aan. In de 19e minuut ging de bal op de stip nadat de arbiter een overtreding van Jim Strieker had geconstateerd. Jesse Hartgers benutte de strafschop. Even later had Go-Ahead pech dat de arbiter geen strafschop toekende aan Go-Ahead, toen Sven Hellendoorn onderuit ging. Vlak voor rust kwam Arjan Wiegers net tekort voor de gelijkmaker.

Vlak na rust kreeg Go-Ahead een nieuwe dreun. Hartgers scoorde zijn tweede treffer voor CSV Apeldoorn via een fraaie uithaal. “Dat was een mentale tik. Daarna hebben we niet veel meer gecreëerd”, aldus Roelofsen, die wel zag dat Go-Ahead in de laatste minuten van de wedstrijd nog gevaarlijk was via Wiegers en Wessels. Beide keren bracht de doelman redding.

“Ik kijk uit naar de tijd dat de selectie weer compleet is en we een aantal keren kunnen spelen in een vaste samenstelling. Als we compleet zijn, kunnen we elke tegenstander goed partij bieden. Vandaag miste ik vier jongens die vorig jaar in de basis stonden. De andere jongens hebben hun uiterste best gedaan, maar dan wordt het moeilijk om prestaties neer te zetten. En de druk wordt steeds hoger, want we moeten punten pakken", aldus Roelofsen.

Artiesten eren slachtoffers nationaalsocialisme met muzikale presentatie (3 foto's) 3 foto's instagram 5 mei, 00:25
Dodenherdenking IJsselmuiden 2024 (4 foto's) 4 foto's instagram 4 mei, 23:10
Aandacht voor 'Bevrijding' op bevrijdingsdag bij de Volle Evangelie Gemeente Kampen Algemeen Ingezonden 4 mei, 22:25