Afbeelding

Oefennederlaag met perspectief voor IJVV

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KRAGGENBURG ? IJVV heeft vrijdagavond in Kraggenburg met 4-0 verloren van hoofdklasser Sportclub Genemuiden. Met name in het eerste deel van de eerste helft speelden de IJsselmuidenaren goed voetbal. Vlak voor rust kwam Genemuiden op 0-1 via een gemakkelijk gekregen strafschop. In de tweede helft was Sportclub Genemuiden een maatje te groot voor IJVV.

Sportclub vertrok donderdag naar Kraggenburg. Vrijdag werd de selectie stevig onder handen genomen door de nieuwe trainer Hennie in 't Hof. Na een korte rustperiode moest de ploeg al weer aantreden tegen IJVV. Dat was duidelijk te zien in de eerste helft. Genemuiden had grote moeite om op gang te komen. Dat neemt niet weg dat IJVV in de eerste helft verzorgd voetbal speelde en Sportclub goed kon bijbenen. IJVV was in het begin zelfs beter, maar had moeite om kansen te creëren. De ploeg kwam niet verder dan schoten van Lenhard de Velde en Roefof van den Berg. Genemuiden was gevaarlijk via Patrick Lip, Tjeerd Korf en Stef van der Velden. In de 40ste minuut kwam Sportclub wat goedkoop op voorsprong. Een verdedigende actie van Danny van den Berg werd wel erg streng bestraft met een penalty. Van der Velden schoot raak.

De tweede helft begon voor IJVV hoopvol met twee schoten vlak achter elkaar van Sonke de Velde. Daarna bleek Genemuiden een maatje te groot voor IJVV. Korf en Stef van der Velden (2) tilden de score naar 4-0.

De nieuwe IJVV-trainer Brugt Bergsma is tevreden over het voetbal dat IJVV in de voorbereiding heeft laten zien. Hij wil met IJVV verzorgd voetbal spelen. ?Daar hebben we ook de spelers voor, waarbij Lenhard de Velde en Sander Morren als schakelspelers kunnen fungeren. Dat zag je in de eerste twintig minuten tegen Genemuiden terug.? Bergsma constateerde terecht dat IJVV naar voren toe niet gevaarlijk genoeg was.? We belonen onszelf nog niet, maar dat had ook te maken met de tegenstander. Als ik op het voetbal tegen Genemuiden het etiket van tweede klasse plak dan doen we het aardig. Het creëren van kansen moet beter en we moeten meer agressie toen. We moeten ons de kaas niet van het brood laten eten. In alle linies moeten we veel alerter worden. De spelers willen graag naar de eerste klasse, maar dan moeten dat soort processen beter worden. We hebben met elkaar afgesproken om drie keer in de week te gaan trainen, maar de spelers moeten het invullen. De jongens moeten doorkrijgen hoe goed ze kunnen voetballen. Er is veel meer te halen uit de kwaliteiten die we hebben.?

IJVV begint komende dinsdag aan de poulefase in de districtsbeker. Op Sportpark Den Uithoek spelen de IJsselmuidenaren dan tegen Reaal Dronten.

Helmich Lubberts

Mike van der Kooy

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22