Go-Ahead krijgt pak slaag in achtste finale districtsbeker

ZWOLLE - Go-Ahead Kampen heeft dinsdagavond een flink pak op rammel gehad in de achtste finale van de districtsbeker. Berkum was met maar liefst 6-0 te sterk. Nadat Nick Bakker een strafschop miste namens Go-Ahead, liep de Zwolse ploeg uit naar een 2-0 voorsprong bij rust. Go-Ahead begon nog goed aan de tweede helft, maar werd daarna geslacht door Berkum. Achterin maakte de ploeg een zeer zwakke indruk.

Na een aftastende beginfase kreeg Berkum twee kansen om de score te openen. In de 8ste minuut werd een de bal uit een corner net naast gewerkt. Drie minuten later schoot Chris van der Meulen net naast. In de 14e minuut kreeg Go-Ahead de helpende hand toegestoken. Een ongelukkige handsbal leverde de Kamper bezoekers een penalty op. Nick Bakker verzuimde echter om hier gebruik van te maken. Zijn inzet werd gekeerd door keeper Bart Muis.

Na deze tegenslag voetbalde Go-Ahead goed mee, zonder gevaarlijk te kunnen worden. In de 28ste minuut ging het echter mis. Na een fout van André Timmerman, kwam William Potkamp in scoringspositie. Hij maakte het vervolgens goed af. Daarna zakte Go-Ahead ver weg. In de 33ste minuut kon keeper Tim Noordman een tweede treffer van Potkamp nog voorkomen. Drie minuten later viel de 2-0. Na een inzet van Berkum miste keeper Noordman de controle. In de rebound drukte Ruud Wellenberg doeltreffend af. Go-Ahead liet daarna achterin diverse steken vallen en mocht zich zeer gelukkig prijzen dat de schade beperkt bleef tot twee tegentreffers.

In de rust besloot Go-Ahead-trainer Jan Korte om Arjan Wiegers te brengen voor André Timmerman. Go-Ahead begon goed aan de tweede helft. Een afstandsschot van Murat Acikgoz ging net naast. De Kamper formatie voetbalde goed mee, maar bleef defensief kwetsbaar. Dat bleek in de 59ste minuut. Chris van der Meulen kon zich simpel vrijlopen en via een fraaie lob verschalkte hij keeper Noordman. Al snel stortte Go-Ahead helemaal in elkaar. De gehele wedstrijd maakte Go-Ahead in defensief opzicht geen betrouwbare indruk, maar in de laatste twintig minuten verdedigde Go-Ahead dramatisch slecht. Yannick Groen werd compleet dolgedraaid door Chris van der Meulen, maar kreeg ook geen ondersteuning van zijn collega-verdedigers. Chris van der Meulen waande zich in een paradijs. Bij elke loopactie genoot hij een enorme vrijheid. Met drie treffers tilde hij de eindstand naar 6-0. Een enorm pak slaag voor Go-Ahead, dat met de gedachten al bij zaterdag was (competitiewedstrijd thuis tegen asv Dronten), maar moet oppassen dat deze nederlaag niet negatief doorwerkt.

Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22