Afbeelding
Tennekes

Fraai stukje Kamper korfbalpromotie door samenwerking DOS Kampen en Wit-Blauw

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Kampen is een korfbalstad. Dat bleek maandagavond. In een propvolle Sporthal De Reeve speelde een Kamper team tegen Jong Oranje onder de 19 jaar. Het was een fraai slotstuk van een prachtige korfbaldag in Kampen, waarbij KV DOS Kampen/Veltman en Wit-Blauw/Green Organics samen optrokken.

En dat verschafte Cees Visscher veel genoegen. Vorig jaar organiseerde Visscher namens DOS Kampen een wedstrijd tegen Jong Oranje onder de 19. Dit keer werd besloten om Wit-Blauw erbij te betrekken. “Als je het met elkaar doet, moet je gezamenlijk de schouders eronder zetten. Dat is gelukt. Ik ben er trots op dat we voor een bomvolle sporthal hebben gezorgd. Dat krijg je niet zomaar voor elkaar.” Visscher ziet veel voordelen in samenwerken. “Misschien kan dat ook op andere terreinen. En beide verenigingen houden de eigen identiteit. Daar zit niemand aan”, zegt Visscher, die zelf een voorstander is van een fusie tussen beide verenigingen. “Ik hou van topkorfbal en om dat in Kampen te krijgen, zul je moeten fuseren. Het zou fantastisch zijn om een hoofdklasser in Kampen te krijgen. Ik zie deze dag als een mogelijke eerste aanzet, maar ik heb deze dag niet opgezet om een fusie op gang te brengen.” Visscher weet ook dat de weg naar een fusie heel lang is en dat er wellicht te veel obstakels liggen. Maar samenwerken kan altijd, vindt Visscher, die terugkijkt op een geslaagde dag.

‘s Middags verzorgden de spelers van Jong Oranje een clinic voor de B-jeugd van KV DOS Kampen en Wit-Blauw. Zo’n negentig jonge korfballers deden mee. ‘s Avonds speelde een Kamper team, samengesteld uit de selecties van KV DOS en Wit-Blauw, tegen Jong Oranje. Visscher had de groep samengesteld en fungeerde bij de wedstrijd als coach. Het was genieten geblazen op de tribune van het spel van de sterkste jeugdspelers in ons land. De Kamper ploeg verloor met 27-45. Voor Matthijs Bastiaan (DOS) was het een van de weinige keren dat hij genoot in het veld tijdens een verloren wedstrijd. “Dit was bjizonder om te spelen. Je ziet het verschil tussen ons en Jong Oranje in de afronding. En ik vond de combinatie met Wit-Blauw erg leuk. We zijn rivalen, maar we hebben een goede band. Het zijn goede gasten.” Ook keek Bastiaan met genoegen naar de volle tribunes. “Korfbal leeft in Kampen.” Krista Fixe (Wit-Blauw) ervaarde een gemeenschappelijk Kamper gevoel bij Wit-Blauw en DOS. “Aan de kant stonden we op de banken. ‘Kom op Kampen’! Dan merk je dat sport verbroedert.” Maar een fusie is voor haar een brug te ver. “Dan ontstaat er zo’n grote vereniging. Dan gaat het familiaire eraf. En de derby is ook mooi.”’