Reflex heeft kampioenschap bijna te pakken

KAMPEN – Het kan bijna niet meer mis voor de volleyballers van AH van Mierlo/Reflex. Zelf won de ploeg met 3-1 van VCO58. Omdat concurrent VC Zwolle 2 met 3-1 verloor, is de voorsprong van koploper Reflex op de Zwolse achtervolger gegroeid naar tien punten. Komende zaterdag is de Kamper ploeg bij winst tegen VC Zwolle 2 zeker van de titel in de tweede divisie A.

Reflex begon matig aan de eerste set en keek al snel tegen een achterstand aan. Op 15-20 leek de set beslecht in het voordeel van VC058, maar de mannen van Reflex wisten, op de service van Jorn Diender terug te komen tot 19-20. Daarna wist de thuisploeg toch nog met 26-24 de eerste set binnen te slepen

In de tweede set had een ongewijzigd Reflex de zaken beter op orde en was de foutenlast aan de kant van Leeuwarden te hoog. Tot 12-12 ging het nog wel gelijk op, maar daarna liep Reflex, met een goed spelende libero Mark Snippe weg van de gasten. De set ging uiteindelijk met 25-16 naar de thuisploeg.

De derde set leek veel op set twee. Met name vanaf de servicelijn was Reflex sterker. Wederom kon VC058 tot halverwege de set bijblijven, maar op 14-13 scoorde Reflex het punt en was het wederom Willem-Maarten die met zijn service vier punten op het scorebord liet noteren. Het vervolg van de set werd zakelijk uitgespeeld en de set werd met 25-17 gewonnen (3-0).

Met de winst in de wedstrijd op zak was er nog een (bonus)punt te verdelen. Daniël Ijsselstein probeerde met drie wisselspelers nieuwe energie in het team te brengen. Aan het begin leek dit te lukken door onder meer twee aces van Gerben Hendriks. Daarna nam VC058 het initiatief. Onder aanvoering van de sterk spelende libero Sander Post van VC058 werden veel ballen van de grond gehaald en scoorden de aanvallers veelvuldig. Daarbij maakte Reflex te veel persoonlijke fouten. Via 7-10 liep VC058 uit naar 10-16. De energie en inzet om de achterstand nog om te buigen die er in de eerste set nog wel was bleef uit. Leeuwarden bleef makkelijk scoren en de 15-25 eindstand betekende toch een beetje een anticlimax van de wedstrijd.