Afbeelding

Reflex verrast in beker

Sport

KAMPEN – De volleyballers van AH van Mierlo/Reflex hebben zaterdag voor een verrassing gezorgd. In de Reflexhal plaatste de Kamper ploeg zich voor de achtste finales van de beker door de topdivisionisten Zaanstad en Compaen en eerstedivisionist EVV terug te wijzen.

Vantevoren sprak Reflex de wens uit dat het ver wil komen in de beker. Een wat verzwakt Reflex trad EVV uit het Elburg in het eerste duel gretig tegemoet. De ploeg kende een flitsende start en passend, serverend en scorend ging het allemaal prima. Reflex won met 2-0. Daarna volgde een confrontatie met Zaanstad. In dit duel bleek dat Reflex het niveau van de topdivisie prima aan kan. De Kamper ploeg won opnieuw met 2-0.

Vervolgens stond de beslissende wedstrijd tegen Compaen op het programma. Reflex had nog maar één set nodig om door te kunnen stoten naar de achtste finale. Compaen moest met 2-0 winnen om alsnog als overwinnaar uit de strijd te komen. Compaen begon furieus. Reflex kwam onder druk en had moeite om er goed in te komen. Gaandeweg ging het beter, maar de eerste set ging met 22-25 naar Compaen. Daarna trok Reflex de goede lijn door. Reflex zette aan en het publiek zag een spannende tweede set. Uiteindelijk won Reflex met 25-23 en dat was genoeg voor poulewinst. Reflex is de enige eerstedivisionist in de achtste finale van de beker.