Afbeelding
J. Hofstra

Drie Bruggen Ultra 2016 spookachtig mooi!

· leestijd 1 minuut Sport

In een kleine, mysterieuze wereld vond op zaterdag 26 november de tweede editie van de Drie Bruggen Ultra (3BU) plaats. De omgeving van Kampen ging deze zaterdag gebukt onder een dekbedje van mist en de kou had het riet en de bomen hun witte winterjas doen aantrekken. Fata morgana’s in de mist en een spiegel van een Ketelmeer maakte deze editie van de ultraloop over 65 kilometer tot een bijzondere, unieke ervaring. Alsof de Witte Wieven speciaal voor de gelegenheid uit de Achterhoek waren getrokken om de hardlopers in de IJsseldelta aan te moedigen.

Klokslag negen uur schoot Gerda Schilder de deelnemers weg. Algauw ontstond een lange sliert van hardlopers waarbij de een het tempo er meteen goed in had en de andere, in de wetenschap dat er nog lange weg te gaan was, het rustig aandeed. Na 4.47.38 finishte Menno van Bruggen uit Veenendaal als eerste solo loper en verbeterde het parcours record met ruim een kwartier. Tegelijk met Menno kwam ook het eerste duo over de finish. Rolf Nijboer en Michiel Huzen (beide uit Dalfsen) pakten hiermee de winst bij de duo’s. Als eerste dame finishte Linda Voets (Amsterdam). Met haar 5.51.58 ook zij ruim sneller dan vorig jaar. Snelste Kamper solo lopers waren Erna Schilder (6.30.45) en Karst Neervoort (7.25.19). Het snelste Kamper duo was Willem Albers en Jacqueline Rustidge (4.48.45). Snelste man op de 31km was Ralf Preibisch (Halsteren) in 2.10.26. Snelste vrouw over deze afstand was Mieke Lanting (Hoogeveen) in 2.57.00.

De gecombineerde organisatie BEEsports en AV Isala’96 kijkt tevreden terug op deze bijzondere, spookachtige editie van de 3BU!