Afbeelding

Defensief Go Ahead Kampen knokt zich naar punt in Berkum

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Na de 7-0 en 5-0 nederlagen tegen Berkum in 2016 voelde de 1-1 zaterdagmiddag als een morele overwinning voor Go Ahead Kampen. Ook gezien het verschil op de ranglijst met de Zwolse koploper (zeventien punten) is het gelijkspel een prima resultaat voor de moeizaam draaiende ploeg van trainer Edwin van Nijen.

“Op basis van strijd vind ik dat wij een punt verdiend hebben”, zegt Van Nijen na de puntendeling in Zwolle. Het is een optimistische versie van de wedstrijdanalyse. Berkum had verreweg het meeste balbezit, creëerde veel kansen, maar was niet scherp in de afronding of vond een uitstekende Tim Noordman op haar weg. “Tim pakte een paar fantastische ballen”, zag Van Nijen. Go Ahead beet in de eerste helft nog wel van zich af. Na twaalf minuten werd het zelfs 0-1. Nick Bakker profiteerde van slordig verdedigen aan Berkumse zijde. Bakker tikte een voorzet van Arjan Wiegers van dichtbij over de doellijn.

Berkum kwam nog voor de pauze, volkomen verdiend, langszij toen Johnsen Bacuna na een goede actie van Youp Kok vallend binnenkopte.

Na de pauze was het éénrichtingsverkeer en kwam Go Ahead er bijna niet meer uit. “In balbezit was het toen een stuk minder. We waren onrustig. Dat had ook met Berkum te maken, dat snel druk zette. In de eerste helft zijn we een paar keer dreigend geweest, in de tweede helft een stuk minder.”

Van Nijen is trots op de prestatie van zijn ploeg: “We hebben dit seizoen al veel steken laten vallen. Maar vandaag hebben we het heel goed gedaan. We hebben echt als team verdedigd. Voor het moraal is dit een goed resultaat.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22