Afbeelding

Van Dijk spreekt de nuchtere taal van de Kampenaar

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

KAMPEN - Een nuchtere Kamper jongen die de taal spreekt van z’n stadsgenoten. Letterlijk, want als de situatie erom vraagt, schakelt Pieter van Dijk heel natuurlijk van Nederlands over naar het Kampers. En dat praat net even wat makkelijker. Klare taal, geen poespas en met beide benen op de grond. Die termen omschrijven de makelaar met inmiddels 20 jaar ervaring misschien nog wel het best.

In de bedrijfsvoering houdt hij het graag simpel. Van Dijk heeft een eenmanszaak, doet alles zelf. Geen dure kantoren, secretaresses en of luxe bedrijfswagens. Al sinds hij in 2011 voor zichzelf begon, verplaatst hij zich zoveel mogelijk met de fiets. Makkelijk in de stad, beter voor het milieu en het zorgde voor een vertrouwd beeld. Van Dijk kwam bekend te staan als ‘de fietsende makelaar’. “Maar ik moet bekennen: als het heel slecht weer is, kom ik ook gewoon met de auto hoor, haha.”

Alles onder één dak

Verkoopbegeleiding, taxaties en aankoopbegeleiding. Alles is onder één dak te vinden. Sterker nog, alles wordt gedaan door dezelfde man. Bel je met Van Dijk, dan spreek je met Van Dijk. Een heel sterk punt om verschillende redenen. Door deze korte lijnen is het makkelijk om afspraken te maken en om vragen te stellen die direct door de juiste persoon beantwoord worden. “Ik maak heldere afspraken en kom ze altijd na”, vertelt Van Dijk. “Daarom wil ik klein blijven. Het gaat me niet om de meeste transacties, maar om maximaal resultaat voor m’n opdrachtgevers.”

“Bovendien kunnen opdrachtgevers mij altijd bellen. Zelfs in de avonduren en in het weekend. Voor veel mensen is een huis kopen of verkopen iets waar ze niet alleen tussen 09.00 en 17.00 mee bezig zijn. Ik wil daar rekening mee houden. Ik loop graag een stukje harder voor m’n opdrachtgevers. Al moet ik wel uitkijken wat ik zeg, want ik wil nog wel vrije tijd overhouden”, grinnikt Van Dijk.

Van Dijk doet de eerste gesprekken met verkopers en daarna ook alle bezichtigingen. Bij een grote makelaardij worden de taken vanwege drukte nog wel eens verdeeld. Maar Van Dijk doet het altijd zelf. Hij kent de huizen die in de verkoop staan dus door en door en kan hierdoor het enthousiasme dat door de verkoper is overgebracht ook overbrengen op de kijkers.

Sinds afgelopen zomer heeft Van Dijk wel de hele presentatie van de woning uit handen gegeven. Dit om de woningen nog beter te kunnen presenteren. “Ik wilde naast foto’s ook video’s, 360 graden foto’s en 2D & 3D plattegronden van de woning aanbieden. Dat is een expertise op zich. Daarvoor ben ik wel een externe samenwerking aangegaan.”


Geboren Kampenaar

Wat is volgens Van Dijk het geheim van een goede makelaar? “Allereerst moet je kennis van zaken hebben. Daarnaast moet je goed met mensen om kunnen gaan. Ik ben een geboren en getogen Kampenaar en heb dezelfde mentaliteit. Doe maar normaal. Ik denk dat dat een voordeel is. Als het moet schakel ik over op het Kampers. Dat ligt mij natuurlijk. Dat schept een intimiteit waarbij mensen zichzelf kunnen zijn en zich meer ontspannen voelen. Dat is belangrijk, want het gaat in de makelaardij toch vaak om grote beslissingen.”

Van Dijk Makelaardij is in te schakelen voor verkoopbegeleiding, aankoopbegeleiding en taxaties en richt zich specifiek op de bestaande markt. Geïnteresseerd geraakt? Bel dan voor een vrijblijvende afspraak met: 06-55781257 of mail met info@vandijkmakelaardij.nl. Kijk voor meer informatie ook op www.vandijkmakelaardij.nl.

Deze foto geeft het vooroorlogse Wittenstein bij Kamperveen weer. 
Oorlogsverhalen van Groot IJsselmuiden (2/3): Cees Visscher, Kampen en Kamperveen Algemeen 2 mei, 12:53
Hendrik van't Veer één van de personen uit de verzetsgroep Wilsum.
Oorlogsverhalen uit Groot IJsselmuiden (3/3): De verzetsgroep Wilsum in beeld Algemeen 2 mei, 12:52
Afbeelding
Orgelconcert op Hemelvaartsdag door Evan Bogerd Algemeen 2 mei, 12:40