Afbeelding

Notaris Herweijer 40 jaar in het vak

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN – Als kind wilde hij graag minister of burgemeester worden. Ook het leven op de boerderij trok hem. Met het vak van zijn vader had hij niets. Toch kroop het bloed waar het niet gaan kon en werd Hil Herweijer - net als zijn vader - notaris. ‘Het persoonlijke contact is voor mij erg belangrijk. Daarmee onderscheid ik me.’ Februari 2020 is hij alweer veertig jaar in het vak werkzaam.

‘Gedurende mijn jeugd woonde ik in de Hoeksche Waard, waar veel van mijn familieleden een boerenbedrijf hadden.’ Maar Hil was niet voorbestemd om boer te worden. Het gezin Herweijer verhuisde naar Kampen, omdat vader Herweijer er als notaris was benoemd. ‘Vader, die eerder zijn militaire dienst in Kampen had beleefd, was verliefd geworden op onze mooie Hanzestad en had reeds toen al zijn zinnen gezet op wonen langs de IJssel’, vertelt Hil. Uiteindelijk ging het gezin, met notarispraktijk aan huis, wonen aan de IJsselkade 34.

Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zijn rechtenstudie bracht hem toch richting het vak van zijn vader. Februari 1980 begon Hil zijn carrière in het notariële wereldje. ‘Ik ben twee keer lid geweest van een maatschap en heb sinds vijf jaar mijn eigen kantoor. Ter gelegenheid van mijn lustrum had mijn vrouw Agatha mijn studeerkamer thuis versierd.’ Hij deelde het op Facebook en kreeg enorm veel reacties. ‘Je bent altijd mens gebleven en pas daarna notaris’, zo schreef iemand. Een prachtig compliment. Hil wijst naar een ingelijst krantenknipsel met foto van zijn vader. ‘Notaris met hart voor de stad’, staat er boven. Hij wil niets liever wil dan dat mensen hem later op dezelfde manier zullen herinneren.

Notariskantoor Herweijer
Meeuwenweg 17
8261 VZ Kampen
T. 038-3337051
E. info@notarisherweijer.nl
www.notarisherweijer.nl