Afbeelding

Hoe leert uw kind goed, snel correct typen?

Partnerbijdrages

Ieder kind dat een computer gebruikt kan uiteraard wel typen. De vraag is: typt hij/zij met de juiste vingers en hoe zit hij/zij achter het scherm?


 

In bijna ieder beroep is een computer, in welke vorm dan ook aanwezig. Kinderen gebruiken op school al op jonge leeftijd een computer of netbook. Het is daarom belangrijk dat ze op een goede manier het toetsenbord leren gebruiken! Niet met een zelf aangeleerd twee of vier vingersysteem, maar met alle tienvingers en een goede basis opstelling.

 

Het enthousiaste team van  BA&T opleidingscentrum verzorgt op zo'n 70 scholen in West Overijssel, Zuid Drenthe en Noord/Oost Veluwe type cursussen op basisscholen, waar de cursist op een goede manier ?blind? leert typen en wordt er gelet op een goede zithouding. Naast het goed leren typen worden o.a. ook een indeling van brief, verslag aangeleerd.  Het resultaat: De cursist typt goed, snel en in een goede zithouding.

Dit alles wordt aangeleerd met het in eigen beheer ontwikkelde internetpakket Typewriter. Dus geen huiswerk printen, mailen of zelf nakijken. Alle oefeningen worden gemaakt in dit pakket. Het gemaakte huiswerk wordt door de docent nagekeken en op de volgende les besproken of de cursist krijgt een berichtje in Typewriter. Dit zelfde bericht ontvangt de ouder in de mail. Leerlingen zijn enthousiast over Typewriter en het slagingspercentage van het vorig cursusjaar was ruim 99%.

 

Voor meer informatie zie onze website: www.ba-t.nl en www.typewriteronline.nl