Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Slijp- en Polijstspecialist Kinket SSP groeit sterk

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

‘Wij doen het u voor, of we doen het voor u’. Deze op het eerste oog wat cryptische zin typeert feilloos de werkwijze van Kinket SSP in IJsselmuiden. De specialist in slijpen, schuren en polijsten beschikt over een eigen slijperij, die slijp- en polijstwerk (vooral RVS) verricht voor derden, en is tevens importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen en de daarbij behorende machines en stofafzuigsystemen.

“Wij werken met de machines en de materialen die we tevens zelf verkopen. Deze combinatie werkt uitstekend”, zegt Michiel van Otterloo, die al ruim 30 jaar met Kinket SSP b.v. actief is. Enkele jaren geleden heeft hij in zijn bedrijf gezelschap gekregen van zijn zoon Stan. Dat heeft heel wat teweeg gebracht, want Stan heeft het slijp- en polijstwerk een enorme boost gegeven. Hij is een liefhebber van het werk en heeft er talent voor. “Je moet hier een engelengeduld voor hebben”, zegt Stan zelf. “Bij heel veel dingen heb ik dat niet, maar bij slijpen en polijsten juist wel. Ik vind het mooi om een perfect product te creëren. Het maakt me niet uit of ik nu 10 of 15 uur aan een product moet werken, het moet gewoon perfect zijn.”

Vacature Slijpen / Polijsten
Vooral de vraag naar het polijsten van RVS door werven die superjachten bouwen is sterk gegroeid. Maar ook voor de voedingsmiddelenindustrie, plaatverwerkende industrie, horecameubilair en kunstenaars doen wij veel werk. De groei van deze werkzaamheden was zelfs de belangrijkste reden voor de verhuizing van ons bedrijf van Hattem naar de Spoorstraat 55 in IJsselmuiden. Hier beschikt het bedrijf sinds april 2019 over een bedrijfspand met een showroom, een magazijn en een grote slijperij. Het zijn drie aparte ruimtes en dat is van belang met het oog op de stofvrije omstandigheden die absoluut vereist zijn in de slijperij. “We zijn er enorm op vooruit gegaan”, licht Michiel toe. “In Hattem hadden we eigenlijk geen ruimte en voorzieningen om grote onderdelen, zoals RVS relingen tot soms wel 12 meter te handelen. Het was soms griezelig om die met een heftruck en een steekwagen te moeten verplaatsen. Nu hebben we daarvoor alle ruimte en twee grote kraanbanen.” Wij zoeken nieuwe collega’s om aan de vraag te kunnen blijven voldoen.

Slijp- en polijstadviezen op maat

De slijperij draagt bij aan de verkoop van de machines en de materialen in het leveringsprogramma van Kinket SSP. Dat programma bestaat onder andere uit stationaire slijp- en polijstmachines / automaten, langebandschuurmachines van de Duitse fabrikant KBM, buizenslijpmachines, afzuiginstallaties, handslijp- en -polijstmachines, Schuur- Slijp en Polijstmaterialen en persoonlijke beschermingsmiddelen zoals luchtkappen. “We onderscheiden ons doordat de fabrikanten die we vertegenwoordigen in staat zijn om hun machines specifiek voor de klant aan te passen. Zo kunnen we wat exclusiefs in de markt zetten.”

Tekst verder onder de foto.


 Foto: Picasa

In IJsselmuiden staat een nieuwe 2-bands langebandschuurmachine van KBM met vacuüm draai-inrichting aangesloten. Hierop kunnen met klanten producten worden getest. Daarnaast staan in de slijperij allemaal nieuwe machines, waarop dagelijks demonstraties gegeven worden op door klanten zelf meegebrachte producten. “Hierdoor weten zij zeker of de bewerkingen tot het gewenste eindresultaat (finish) leiden, voordat ze gaan investeren”, zegt Michiel. “Soms vinden ze het gedemonstreerde proces te ingewikkeld, is de investering te groot of moeten ze snel leveren. Dan kunnen wij het werk als loonwerk voor hen uitvoeren. Tevens verzorgen we veel demonstraties, trainingen en slijpwerkzaamheden bij klanten in hun bedrijf.

Kinket beschikt over een eigen technische dienst die de verkochte machines installeert bij de klanten, inclusief het leidingwerk voor de stofafzuiging en dergelijke. “Ook is het mogelijk dat onze slijpers bijvoorbeeld een week meewerken in de productie van de klant. Het personeel kan dan meteen werken met de desbetreffende machine, waardoor die snel rendabel is.”

Kennis overdragen

Kinket heeft veel kennis van slijpen en polijsten en draagt die over op klanten; zowel op de kopers van de machines als op de klanten van de eigen slijperij.  “Dat kan resulteren in heel veel winst”, zo weten vader en zoon Van Otterloo uit ervaring. “Door een andere werkwijze kun je bijvoorbeeld het slijpmiddelengebruik reduceren. Daar valt veel geld mee te besparen. Ook qua efficiency valt vaak veel te verbeteren. Slijpen en polijsten is veel handmatig werk; als je dat op de goede manier doet kan dat uren werk schelen en een betere kwaliteit opleveren. Maar de verbeteringen zitten vaak ook op andere aspecten. Wij zijn bijvoorbeeld wel eens uitgenodigd voor een toolbox meeting bij een grote werf om te bespreken hoe je de producten verpakt. Heel belangrijk, want we zitten in een hoog marktsegment, waar je niks wilt beschadigen.”

Dit is een partnerbijdrage van:
Kinket SSP B.V.
Spoorstraat 55
8271 RG IJsselmuiden
tel. 038 - 4445780 
www.polijstwinkel.com
info@kinket.nl

Afbeelding

Nick de Vries