Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Aanbiedingen en hapjes op 55-jarige warenmarkt van IJsselmuiden

Partnerbijdrages

Er is vrijdag 26 april feest op de wekelijkse warenmarkt op het Markeresplein in IJsselmuiden. De markt viert dan haar 55-jarig bestaan. “Alle marktkooplui hebben een actie. En er worden hapjes uitgedeeld door oude marktkooplieden”, vertelt Frens Dekker. Hij staat met De Kamper Kaashandel op de markt van IJsselmuiden.

De eerste warenmarkt op het Markeresplein in IJsselmuiden werd gehouden op vrijdag 11 april 1969. En nog elke vrijdagmiddag wordt het plein van 13.00 tot 17.30 uur gevuld met kramen en marktwagens, al 55 jaar lang.

“We willen graag aandacht schenken aan het jubileum en daarom hebben we wat dingetjes georganiseerd”, vertelt Dekker. Naast de actie komen er dus oude marktkooplieden hapjes uitdelen. “Er zullen veel bezoekers zijn die hen nog wel kennen”, verwacht hij.

Dekker en zijn collega’s komen graag naar het Markeresplein. “De warenmarkt van IJsselmuiden is echt een markt van oudsher en heeft ook echt een regiofunctie. De marktkooplieden die er staan steunen elkaar, dat is ook belangrijk. Ze zijn trouw in de opkomst en zijn er nagenoeg altijd. We hebben in IJsselmuiden een zegelactie, en van de elf marktkooplieden is er maar één die niet meedoet. De rest doet al sinds jaar en dag mee. Dat geeft ook een bepaalde binding met de klant. De sfeer op de markt is ook altijd prima.”

Klanten kunnen op de warenmarkt van IJsselmuiden terecht voor onder andere groente, fruit, vis, kleding, schoenen, kruiden, bloemen, brood en kaas. De marktkooplieden hebben iedere week verschillende aanbiedingen.

De huidige marktkooplieden zijn:

Hoogewerf Bloemen en Planten
De Kamper Kaashandel
De Noot Nico
Harm Hoogstede Groente en Fruit
Marktslager Ter Weele
Poeliersbedrijf J. Dragt
Rients Pama Damesmode
Van Poorten Brood-Banket-Chocolaterie
Vishandel Bottenberg
Visscher Underwear
Panty’s en sokken Erik Blonk

Dit is een partnerbijdrage van:
Reclamefonds Markt IJsselmuiden
markt-ijsselmuiden.jimdofree.com