Wethouder Erik Faber.
Wethouder Erik Faber. Foto: Marjan van Houwelingen.

Jaarplan wijkverbinders; samen werken aan leefbaarheid

Algemeen

KAMPEN - De gemeente Kampen vindt het belangrijk dat inwoners betrokken zijn bij wat de gemeente doet en dat dat aansluit bij wat er speelt en leeft in de wijken en kernen. Iedereen moet zich welkom voelen om mee te praten, inbreng te leveren en zelf met initiatieven te komen. De wijkverbinders spelen hier een belangrijke rol in. Hoe zij dit het komende jaar gaan doen, staat beschreven in het Jaarplan ‘Samen durven doen’. 

De wijkverbinders stimuleren initiatieven die de buurten en wijken leefbaarder en socialer maken. Zo werken inwoners, dorpsvereniging en gemeente steeds meer samen in het groener, gezonder en prettiger maken van de eigen buurt. Wethouder Erik Faber: “Ik ben trots op onze enthousiaste en ambitieuze wijkverbinders, die klaar staan om onze inwoners te helpen met hun vragen, ideeën en/of zorgen over hun wijk. Het zijn de oren en de ogen van de gemeente en ze zorgen voor de verbinding tussen inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente.” 

In hun jaarplan 2024-2025 ‘Samen durven doen’ geven de wijkverbinders een inkijkje in welke plannen komend jaar op stapel staan om de leefbaarheid en betrokkenheid in de wijken en dorpen te vergroten. Denk aan het aanpassen van de speeltuinen samen met de buurt en de organisatie van leuke buurtactiviteiten, zoals de kerstbomenactie. Daarnaast denken wijkverbinders, dorps- en wijkverenigingen en inwoners samen na over ambities voor de buurten, wijken, kernen en dorpen voor de langere termijn.

De wijkverbinders

  • Heidi Nieuwenhuis: Grafhorst, Zalk, Wilsum en de Flevowijk. 
  • Chantal van Ommen: Kamperveen, ’s-Heerenbroek, Mastenbroek, Kampereiland en de Binnenstad en Zuid/Bovenbroek.
  • Geke van Dorp: Reeve en IJsselmuiden en de Maten, Stationskwartier en Het Onderdijks.
  • Cynthia Last Brunnepe, Hanzewijk, Cellesbroek/Middenwetering en Hagenbroek. 

De wijkverbinders zijn te bereiken via wijkverbinders@kampen.nl. Meer informatie over de wijkverbinders staat op www.kampen.nl/wijkverbinders.