Afbeelding

Man bedreigt politie met klauwhamer

112

KAMPEN - Een 27-jarige man uit Kampen heeft donderdagmiddag politiemensen en leden van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming bedreigd met een klauwhamer omdat hij niet wilde dat zij zijn woning betraden om het welzijn van zijn 15 katten te controleren.

Samen met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) gingen de politiemensen naar de woning van de man. De man wachtte de politiemensen en de LID op met een klauwhamer op en dreigde hen daarmee te slaan. Hij werd met het nodige verzet ingerekend en naar het politiebureau gebracht. In zijn woning werden 15 katten aangetroffen, die het huis zichtbaar hadden vervuild met urine en uitwerpselen. In september was de man al op deze situatie aangesproken en was met hem een verbeteringstraject afgesproken.

De dieren werden met behulp van medewerkers van de Dierenambulance gevangen en inbeslaggenomen. Ze krijgen in afwachting van de beslissing van het Openbaar Ministerie een passend verblijf en verzorging. De bedreigde politiemensen deden aangifte tegen de Kampenaar. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.