Afbeelding

Dorcas Voedselactie in gemeente Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN / IJSSELMUIDEN - In Kampen en IJsselmuiden worden op 8 en 9 november voor de Dorcas Voedselactie producten ingezameld. Vrijwilligers delen in supermarkten voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. Hierop staan producten die samen een voedselpakket vormen. Klanten van de supermarkten doen een boodschapje extra en geven deze af aan de vrijwilligers.

Mensen kunnen ook een gift doen in de collectebus. Ook betalen met de mobiele telefoon is mogelijk door het scannen van de QR-code op de collectebus. Het ingezamelde geld wordt besteed aan de transportkosten en projecten om mensen hun eigen inkomen te laten verdienen. Zo ondersteunt Dorcas mensen met vaktrainingen en microkredieten om zaaigoed, vee of gereedschap te kopen. Met de inkomsten die dat oplevert, kunnen ze in de toekomst zelf zorgen voor ‘brood op de plank’.

In de gemeente Kampen wordt de Dorcas Voedselactie gehouden in Albert Heijn Meeuwenplein, Albert Heijn Stationskwartier, Jumbo Penningkruid, Boni en Plus IJsselmuiden.

Oost-Europa

In de Dorcas Voedselactie zijn circa 10.000 vrijwilligers op de been om producten in te zamelen en er uiteindelijk 30.000 pakketten van te maken. Allemaal om ervoor te zorgen dat het leven van de allerarmsten in Oost-Europa deze winter dragelijker wordt. In Oost-Europa zijn veel mensen arm. Soms moeten ze leven van een paar tientjes per maand. In de winter is dat extra moeilijk, vooral voor de ouderen. Sneeuw zorgt ervoor dat ze opgesloten zitten in hun eigen huis. Een blik bruine bonen of een pak rijst is dan meer dan welkom.