Afbeelding
foto Fred Sollie

Overhandiging petitie voor veiligere N50

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - De petitie voor een veiligere N50 tussen knooppunt Hattem en Ramspol die ruim 10.000 keer is ondertekend wordt dinsdag 24 november aangeboden aan Agnes Mulder, voorzitter van de vaste commissie voor Infrastructuur & Waterstaat van de Tweede Kamer. 

Woordvoerder Johan Goos van ‘Actiegroep N50 snel Veiliger’ vertelt: “De afgelopen jaren zijn er veel ongelukken gebeurd op de N50 met dodelijke afloop en vele gewonden. Regelmatig is de weg daardoor geblokkeerd en staat het verkeer langdurig stil. Wanneer onderneemt de overheid nou eindelijk eens actie of moeten er eerst nog meer ongelukken gebeuren. Dat het gedeelte van Kampen-Noord naar Kampen-Zuid in 2023 wordt aangepakt gaat ons helpen maar is niet voldoende. Dat duurt veel te lang en is niet genoeg. Ook dan blijft deze weg nog steeds onveilig gezien de vele ongelukken die er de afgelopen jaren zijn gebeurd.” De actiegroep vindt dat de N50 bovenaan de lijst moet komen van het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transpost (MIRT) voor 2021 van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

“Wij hebben er als actiegroep begrip voor dat niet alles in een keer kan maar de veiligheid van deze weg kan én moet morgen al worden verbeterd zolang deze weg nog niet vierbaans is. De veiligheid kan direct worden vergroot door het plaatsen van matrixborden op meerdere locaties. Deze kun je van verre zien en zorgen ervoor dat bij een stremming van het verkeer automobilisten al vroegtijdig een signaal krijgen dat ze hun snelheid moeten minderen. Door het toegenomen verkeer en files van de afgelopen jaren is deze weg een van de onveiligste wegen in Nederland, dat laten de feiten van het aantal ernstige ongelukken zien. Het wordt tijd dat men de urgentie er van inziet dat de N50 snel veiliger moet worden daar heeft de vaste commissie van Infrastructuur & Waterstaat invloed op”, aldus Johan Goos. 

Fred Sollie