Nederlaag Wilsum

WILSUM - In eigen huis verloor Wilsum terecht van het sterkere Swift ?64. Toch maakten de bezoekers uit Swifterbant pas laat het verschil. In de 80ste minuut viel de enige treffer.

Ook dit keer was het weer flink puzzelen voor Wilsum-trainer Jan Stoffer. Ramon van de Wetering en Patrick Plette zijn al lange tijd afwezig. Daar is Jan van Spijker bijgekomen. Ook Gert Jan Sollie ontbrak. Evenals in het eerste treffen tussen beide ploegen gokte Wilsum op de counter en was Swift de betere ploeg.

In de eerste helft slaagde Wilsum er nog wel in om Swift ver van het doel te houden. De gasten waren in het eerste bedrijf twee keer gevaarlijk. In de tweede helft was het grotendeels eenrichtingsverkeer richting het doel van Wilsum-keeper Gerhard Bolt. Swift creëerde veel kansen, maar het afronden bleek een probleem.

In de tweede helft begon bij veel spelers van Wilsum de accu leeg te raken. Tot overmaat van ramp viel René Dorgelo ook nog weg door een blessure. Tien minuten voor tijd viel de terechte 0-1. Een onnodige overtreding van Harmen Siedsma leverde Swift een vrije trap op aan de rand van de zestien. Vervolgens werd de bal feilloos in de hoek geschoten.