Fotograaf, organist, verslaggever en voorganger na het ochtendgebed in de Bovenkerk
Fotograaf, organist, verslaggever en voorganger na het ochtendgebed in de Bovenkerk (foto: Maarten van Gemert)

Landelijke aandacht voor wekelijks ochtendgebed in Kamper Bovenkerk

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Elke woensdagmorgen komen mensen samen in het koor van de Bovenkerk voor een interkerkelijk ochtendgebed. Vanmorgen schoven ook een verslaggever en een fotograaf van het Reformatorisch Dagblad aan. Daarmee krijgt het initiatief van ’Kerken in Kampen’ landelijke aandacht. Na afloop werden de krantvertegenwoordigers bij de koffie in de consistorie bijgepraat.

Werkend aan een artikelserie over de teruggang van leden in sommige kerkgenootschappen, zoals de PKN, werd Michiel Bakker gewezen op het wekelijks ochtendgebed in de Bovenkerk. Ds. Maurits Luth nodigde hem uit voor de bescheiden gebedsbijeenkomst. Bij de koffie na afloop sprak de verslaggever met enkele aanwezigen.

Kasper Haar vertelde als vaste bezoeker over de mooie start van de dag met God en met elkaar. Als vaste organist vertelde Gerwin van der Plaats hoe hij inspeelt – letterlijk en figuurlijk – op wat ter sprake komt in lezing en gebed. Ds. Sjoerd van der Velde, één van de vaste voorgangers, schetste de RD-verslaggever de achtergrond en het ontstaan van de gebedssamenkomst. Kort voor de coronacrisis werd afgekondigd, en het initiatief even stokte, startten de samenwerkende kerken in Kampen het ochtendgebed in de Kamper Bovenkerk.

Daarin is elke woensdagmorgen van 8.30 uur tot 9.00 uur plaats voor bijbellezing, vrij gebed, orgelspel en samenzang. Voorgangers van diverse kerken gaan voor en met een gezamenlijke zegen wordt afgesloten. Doorgaans is er daarna nog gelegenheid voor ontmoeting met koffie en thee. Iedereen is welkom, kerkelijk, randkerkelijk of gewoon om de dag geïnspireerd te beginnen. Nu is het afwachten wat daarvan terugkomt in het landelijk Reformatorisch Dagblad.

..

Maarten van Gemert

Afbeelding
Dudok muziekdagen 2024 met 'Naar bed met Bach door Hannes Minnaar (4 foto's) 4 foto's instagram gisteren
Afbeelding
KHC wint met ruime cijfers in aanloop naar beslissend weekend Sport instagram gisteren
Afbeelding
's-Heerenbroek niet doortastend genoeg tegen Zwolsche Boys Sport instagram 18 mei, 20:47