De stadskip wint aan bekendheid

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Kinderboerderij Cantecleer biedt mensen de mogelijkheid om kippen te leasen. Voor een vast bedrag per maand kan men twee kippen huren die gehouden worden in een hok van gerecycled pallethout.

Wie meer wil weten van het relatief nieuwe fenomeen stadskip kan 2 mei alvast in de agenda noteren. Dan houdt Cantecleer van 11.00 tot 16.00 uur de dag van de stadskip.

?Het is noodzakelijk om twee kippen te houden, want kippen zijn heel sociale dieren?, licht Cantecleer toe in een persbericht. ?Hierbij  kan je je restafval aan de kippen voeren, wat de afvalkosten vermindert. Daarbij komen natuurlijk de eieren van de kip. Want wie houdt er niet van een eitje bij het ontbijt??

Een voordeel van (het observeren van) stadskippen is het contact met de natuur.

Er vinden op de dag van de stadskip verschillende activiteiten voor jong en oud plaats. Zo toont de Hoendervereniging verschillende hoenderrassen en geeft ze een cursus over het houden van kippen, waar men zich op die dag voor op kan geven. Ook de organisatie Lijsternest geeft een workshop, waarbij een hok gemaakt wordt van gerecycled pallethout. Het hok moet namelijk aan verschillende voorwaarden voldoen, zoals ventilatie, oppervlakte en veiligheid. Er zijn knutselactiviteiten en een heleboel spelletjes voor de jongsten, bijvoorbeeld ?de kip als model', waarbij de details van het uiterlijk van de kip voor kinderen behandeld worden. Daarnaast is er de mogelijkheid om omeletten te proeven en eierrecepten uit te wisselen. Ook gaan er kippenboutjes op de barbecue. De échte Cantecleerhaan is ook aanwezig.