De Dommel stroomt door een mooi natuurgebied. IVN-gidsen laten de verschillende bomen zien en lichten vervolgens ook hun waarde voor mens en natuur toe.
De Dommel stroomt door een mooi natuurgebied. IVN-gidsen laten de verschillende bomen zien en lichten vervolgens ook hun waarde voor mens en natuur toe. Foto: IVN VEV

Bomenwandeling langs de mooie Dommel

Algemeen

IVN Veldhoven Eindhoven Vessem (VEV) verzorgt zaterdag 28 augustus een boeiende bomenwandeling langs de Dommel. De wandelroute ligt tussen de Genneper Watermolen en de Edenstraat in Eindhoven.

 VELDHOVEN - Bekend met het gebied van de Dommel? Het is een schitterend natuurgebied. En langs de oever van die Dommel staat een bijzondere bomencollectie. 

De bomenwandeling langs de Dommel, is als het ware een wereldreis langs de bomen. De IVN-gidsen laten de verschillende bomen zien en lichten vervolgens ook hun waarde voor mens en natuur toe. Vragen worden beantwoord.

Ook de Dommel zelf, brengen de IVN-gidsen onder de aandacht van de deelnemers. Daarnaast laten wze zien wat er aan planten, vogels en andere beestjes te vinden is in dit mooie natuurgebied.. 

De wandeling zaterdag 28 augustus duurt 1,5 tot zo’n 2 uur en de deelname is gratis. De start is om 10.00 uur bij de Genneper Watermolen, Genneperweg 143 in Eindhoven. Deze is middels openbaar vervoer - lijn 15 en 16, bushalte ‘Bayeuxlaan’ - probleemloos te bereiken. 

Meer info

www.ivn.nl/vev