Afbeelding
foto Sascha de Wolf

Benefietconcert voor Orange Babies

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Het Britten Jeugd Strijkorkest speelt op 16 november in de Stadsgehoorzaal onder leiding van Loes Visser een benefietconcert voor Orange Babies. Medewerking komt van drie jonge solisten. Het concert wordt georganiseerd door de Rotary Club Kampen. 

Orange Babies ambieert een wereld waar geen kinderen meer worden geboren met hiv en een samenleving waarin moeders, kinderen en adolescenten, die de gevolgen van de hiv-epidemie aan den lijve ondervinden, een eerlijke kans op een toekomst hebben. De Rotary Club Kampen wil met dit benefietconcert geld inzamelen voor het Orange Babies Child Development Programma dat zich speciaal richt op weeskinderen.

Het Britten Jeugd Strijkorkest treedt op met jong toptalent uit Nederland. Pianist David Zielman uit Kampen speelt het vurige concert voor piano en strijkorkest van de Spaanse componist Joaquin Turina. David is prijswinnaar van het Prinses Christina Concours en speelde eerder met het Britten Jeugd Strijkorkest in een project met dirigent en klavecinist Ton Koopman.

Elin Haver (altviool) en Isaac Lottman (cello), beiden prijswinnaar van het Britten Concours 2020, soleren in werken van Gabriel Fauré en de Georgische componist Sulkhan Tsintsadze. Elin Haver stond in 2020 ook in de landelijke finale van het Prinses Christina Concours. Verder staat op het programma muziek van Mozart, Shaw en Benjamin Britten. 

Tijdens deze avond presenteert het Britten Jeugd Strijkorkest haar nieuwe Britten CD 2021 waarop samengewerkt wordt met het beroemde Matangi Quartet. Het eerste exemplaar van de CD wordt uitgereikt aan Hilde Palland, winnaar van Maestro Kampen 2021. De CD is tijdens de pauze van het concert en na afloop te koop voor het publiek. Van de opbrengst van de CD deze avond gaat een derde naar Orange Babies.

Het concert begint om 19.30 uur. Kaarten via www.stadsgehoorzaalkampen.nl

Afbeelding
'Napalmmeisje' Kim Phuc geeft lezing in de Bovenkerk: "Het meisje rent niet meer, ze vliegt" Algemeen 4 uur geleden
Edwin Burgman presenteert de programmering van het Full Color Festival 2024
Full Color Festival 2024 biedt weer een veelzijdig programma voor jong en oud Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Voorzitter Go-Ahead Kampen over terugtrekking Jubbega: 'Kwalijk moment' Algemeen 14 uur geleden