Afbeelding

Paarden SAP voor de camera

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Stichting Aangepast Paardrijden 'De Zwartendijkruiters' heeft een fotoreportage laten maken van haar paarden. Op de Zwartendijk zijn de paarden letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Veel ruiters hebben een favoriet paard. Met deze fotoreportage kunnen ze thuis hun favoriete paard de hele week bekijken - tot ze er weer op mogen stijgen.

Pimaude fotografie is gespecialiseerd in het fotograferen van onder andere paarden. Zij verleende belangeloos haar medewerking. Nadat enkele vrijwilligers de paarden extra gepoetst hadden, werden ze voor de camera gezet. Zowel op de zonovergoten dijk als in de donkere stal kwamen de paarden tot hun recht. Met biks moesten de jongere paarden soms verleid worden te poseren. Oudgedienden zoals Melvin en Rimmy lieten het allemaal over zich heen komen. De fotoreportage is te zien op de website en de Facebookpagina van de Zwartendijkruiters. Bij wedstrijden en op evenementen zijn de foto's zonder logo's te bestellen. En natuurlijk via Pimaude fotografie, waarbij alle opbrengsten naar de SAP gaan.

De kinderen en volwassenen, die rijden bij de SAP, komen merendeels uit Kampen en omgeving. De aangepaste voorzieningen zijn afgestemd op hun lichamelijke, verstandelijke of sociale beperking. De twee instructrices bij de SAP zijn als enige betaalde krachten speciaal hiervoor opgeleid en gediplomeerd. Dankzij vrijwilligers en sponsoren wordt het mogelijk gemaakt dat deze ?beperkte? ruiters veel plezier en baat hebben bij het sporten, in dit geval paardrijden. Ontspanning, recreatie en therapeutische zorg worden gecombineerd en leveren veel voldoening op - voor zowel vrijwilliger als ruiter.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.