Afbeelding

Sinterklaas vaart andere koers

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN ? Sinterklaas legt zijn pakjesboot op zaterdag 15 november om 10.00 uur aan bij het Van Heutszplein in Kampen. Hij wordt daarbij uiteraard vergezeld door zijn trouwe pieten en swingende pietenband. Al om 9.00 uur gaat het Sintfeest op het Van Heutszplein van start. Daar warmen de muziekpieten van Cake Music samen met presentatiepiet Toos het publiek op, totdat de stoomboot met Sinterklaas en zijn pieten aankomt. Sinterklaas wil op zijn reis vanuit Spanje het aangekondigde slechte weer ontwijken en vaart daarom een andere koers richting Kampen. Hij komt dit jaar vanuit Zwolle onder de stadsbrug door om vervolgens bij het Van Heutszplein aan te meren.

Daar staan om 10.15 uur burgemeester Koelewijn en voorzitter Fré Helleman van Ondernemersvereniging Kampen (OVK) klaar om Sinterklaas hartelijk welkom te heten. De goedheiligman vervolgt zijn tocht tot en met 12.00 uur en 's middags van 14.00 tot 16.30 uur door de Oudestraat en Geerstraat. Dat doet hij op zijn bekende paard Amerigo samen met de hoofdpiet, kapiteinspiet, mistpiet, vlechtjespiet, keukenpiet, klusjespiet en knutselpiet. Natuurlijk ontbreken de strooipieten, paardpieten en muziekpieten niet bij deze feestelijke intocht. Sinterklaas belooft dat zijn intocht in Kampen een fantastisch kinderfeest wordt.

Sinterklaas bezoekt ook andere wijken in Kampen. Op zaterdagmorgen 22 november komt hij om 10.00 uur aan bij winkelcentrum West. Zijn podium staat aan de Lelystraat tegenover de Open Hof. Hij neemt dan de tijd om kindertekeningen in ontvangst te nemen en met kinderen op de foto te gaan. Vanaf 9.00 uur warmen de muziekpieten en presentatiepiet Toos het publiek op voor de komst van de goedheiligman. Sint en zijn pieten en de pietenband zijn ook op zaterdagmiddagen 15, 22 en 29 november (vanaf 14.00 uur) en op de koopavonden 21 en 28 november (vanaf 19.00 uur) in de Kamper binnenstad te vinden.

Kijk voor alle informatie over de sinterklaasactiviteiten op www.sintinkampen.nl of intochtsintkampen.nl, sintinkampen (Facebook) en @sintkampen (Twitter).