Afbeelding

SW-bedrijven bieden werkgevers helpende hand

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - SW-bedrijven IMpact en Reestmond gaan samenwerken om werkgevers de helpende hand te bieden in het re-integreren van zieke medewerkers die niet kunnen terugkeren naar hun werkplek bij de werkgever. Dit doen zij tegenwoordig in samenwerking met Certego, specialist op het gebied van Sociale Zekerheid, Werk en Inkomen. Met de inzet van deze drie partijen verloopt het re-integratieproces voor werkgevers én medewerkers succesvol en voorspoedig. Daarnaast bespaart het de werkgever extra kosten als gevolg van sancties door bijvoorbeeld het UWV.

De samenwerking is volgens de partijen uniek door het benutten van het regionale en lokale netwerk van de SW-bedrijven in combinatie met de landelijke expertise van Certego. Dankzij de eigen observatieplekken én het werkleerbedrijf in huis van de SW-bedrijven kunnen medewerkers, al dan niet met een (tijdelijke) beperking, direct starten met hun re-integratieproces. Hier doen zij arbeidsritme op en wordt vastgesteld wat de zieke medewerker in huis heeft. Dit met als uiteindelijk doel de medewerker te begeleiden naar zijn of haar nieuwe werkplek.
Met deze unieke re-integratieformule zijn werkgevers al in een vroeg stadium in staat een succes te maken van de terugkeer van hun medewerker naar een (nieuwe) arbeidsplek.
De SW-bedrijven IMpact, Reestmond ontwikkelen in samenwerking met Certego dienstverlening op het gebied van re-integratie. Dit doen zij vanuit de overtuiging dat deze samenwerking voor werkgevers de sleutel is tot succes in het zo snel mogelijk weer aan het werk krijgen van hun zieke medewerker. Als eerste product wordt de uitvoering van het 2e-spoor in de markt gezet.
Alle te ontwikkelen dienstverleningsconcepten vallen onder de Wet Verbetering Poortwachter (WVP). Werkgevers krijgen met deze wet te maken als hun werknemer langdurig ziek is. De wet verlangt dat werkgever en werknemer zich maximaal inspannen om de medewerker zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 16 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 18 uur geleden