Afbeelding
Foto: Maarten van Gemert

Niels Jeurink verkozen als Statenlid

Algemeen

KAMPEN - GroenLinks Kampen is blij met de verkiezing van haar fractielid Niels Jeurink als Statenlid in de provincie Overijssel. Het is de eerste keer dat een GroenLinkser uit Kampen lid wordt van de Provinciale Staten.

Niels Jeurink was acht jaar raadslid voor GroenLinks Kampen. Ruimte, natuur en duurzaamheid waren zijn aandachtsgebieden. Hij zette zich bijvoorbeeld in voor het Groene Hart, voor meer betaalbare woningen en voor het autovrijer maken van de binnenstad. Zijn oversteek naar de provincie was niet direct een gelopen race. Niels Jeurink: “GroenLinks haalde vier zetels en ik stond op plek 5. Eén van de kandidaten moest zich om gezondheidsredenen terugtrekken. Daardoor schoof ik een plek op en word ik Statenlid. Ik ben heel blij dat ik nu in de provincie aan de slag kan met de grote vraagstukken op het gebied van natuur, landbouw, ruimte en energie.”

De benoeming van de statenleden is woensdag 29 maart vanaf 14:30 uur in het provinciehuis in Zwolle. Belangstellenden kunnen de openbare bijeenkomst bijwonen.