IJVV verslaat Veensche Boys

IJSSELMUIDEN ? IJVV heeft zaterdag met 2-1 gewonnen van het als derde geklasseerde Veensche Boys. De ploeg uit IJsselmuiden kwam tien minuten voor rust op achterstand, maar boog de negatieve marge in het tweede bedrijf om in een knappe 2-1 zege. Evenals een week eerder tegen Hierden maakte IJVV ook tegen Veensche Boys een gretige indruk. IJVV had het in de beginfase moeilijk. Veensche Boys had het initiatief, maar veel leverde dit niet op. In de 18e minuut was er een gevaarlijk moment voor het IJsselmuidense doel. Een speler van Veensche Boys kon vrij inkoppen. Rechtsback Husain Alwaily wist de bal met zijn hoofd onschadelijk te maken. Daarna kwam IJVV beter in de wedstrijd. Via de zijkanten kwam de thuisploeg af en toe gevaarlijk opzetten. In de 27ste minuut brak Chiel Buikema door. Zijn inzet belandde in het zijnet. In een fase waarin IJVV de bovenliggende partij was, kwam Veensche Boys op voorsprong. Nadat de arbiter twee keer verzuimde om te fluiten, belandde de bal ongelukkig tegen de hand van Gerjon van den Berg. De verkregen strafschop werd binnengeschoten door Kevin Hols. Na rust ging IJVV op de ingeslagen weg door. Drie minuten na de pauze kreeg het loon naar werken. Na een voorzet van Buikema schoot Roelof van den Berg de bal met een boog over de keeper heen. Daarna trok IJVV de wedstrijd definitief naar zich toe. In de 73ste minuut stuurde Alwaily Severin Simic weg. Alleen voor de keeper faalde hij niet en schoof de bal binnen. Daarna verzuimde IJVV om de wedstrijd definitief te beslissen. Zo liet Buikema twee goede kansen liggen, kreeg Tom Bruintjes in kansrijke positie zijn hoofd niet goed tegen de bal en werd een inzet van IJVV van de doellijn gehaald. Veensche Boys was na rust nauwelijks gevaarlijk, zodat de gemiste kansen zonder gevolgen bleven. IJVV-trainer Herben Visscher was na afloop een gelukkig man. ?Wij waren meer een team. We waren gretig en hebben goed gevoetbald. Ik ben dik tevreden.?

Fotograaf, organist, verslaggever en voorganger na het ochtendgebed in de Bovenkerk
Landelijke aandacht voor wekelijks ochtendgebed in Kamper Bovenkerk Algemeen 1 uur geleden