Zenuwachtig KV DOS Kampen loopt kampioenschap mis

HOOGKERK ? De korfballers van KV DOS Kampen/Veltman zijn er zaterdag niet in geslaagd om de titel in de overgangsklasse B. De formatie van trainer Remco Jacobs ging in de laatste speelronde van de competitie met 25-19 onderuit bij Hoogkerk. Medekoploper Sporting Delta maakte geen fout. De ploeg won met 25-17 van Tweemaal Zes en greep het kampioenschap in de overgangsklasse B. Voordat de wedstrijd van DOS begon, was de uitslag van Sporting Delta al bekend. De Kamper ploeg wist dus dat winst noodzakelijk was. In dat geval, zouden beide ploegen gelijk eindigen en was een beslissingsduel noodzakelijk. Zo ver kwam het niet. DOS was zichzelf niet en liep voortdurend achter de feiten aan. Na een 15-10 achterstand bij rust, kwam DOS in de tweede helft goed terug. De ploeg kon echter niet doordrukken, omdat het legio kansen onbenut liet. Uiteindelijk profiteerde Hoogkerk hiervan door de winst voor zich op te eisen. De nederlaag was een harde klap voor DOS. ?We waren heel zenuwachtig en er was heel veel onrust. De spelers en het spel waren onrustig. Er was geen enkele afronding. We lieten ons fysiek een beetje afbluffen?, aldus DOS-coach Remco Jacobs, die DOS na rust sterk terug zag komen. ?We kwamen hartstikke mooi terug tot 20-18. Daarna kregen we legio kansen, maar de bal wilde er niet in. Daarvan heeft Hoogkerk geprofiteerd. Als je het in de laatste speelronde niet redt, is dat extra zuur.?