Mooi bedrag VZOD voor Weisensee4Kids

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Schaatsclub VZOD heeft vrijdagavond de negen schaatsers uitgezwaaid die op vrijdag 27 januari op de Weissensee de toertocht gaan schaatsen voor het goede doel. Bovendien kreeg Stefan van Dijk van stichting Weissensee4Kids ook nog een mooi afscheidscadeau. De IJsselmuidenaar mocht uit handen van burgemeester Bort Koelewijn een cheque van 1350 euro in ontvangst nemen.

De Brunneper IJsclub heeft zich de afgelopen tijd ingezet om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor het goede doel. Zo organiseerde VZOD een statiegeldactie bij supermarkt Boni aan de Industrieweg. Ook reserveerde de club van de contributie van ieder lid 0,25 cent voor Weissensee4Kids. Burgemeester Koelewijn sprak vrijdagavond van een fantastisch initiatief van VZOD. "De club denkt ook aan andere mensen, terwijl het zelf het geld ook goed kan gebruiken." Stefan van Dijk nam de cheque dankbaar in ontvangst. Hij daagde vervolgens burgemeester Koelewijn uit om volgend jaar met een Kamper gemeenteteam af te reizen naar de Oostenrijkse Weissensee. "De gemeente Zwolle is jullie al voor geweest", aldus een lachende Van Dijk.

De groep schaatsers die namens Weissensee4Kids in actie komen in Oostenrijk bestaat uit ruim tachtig personen. Stefan en Be van Dijk, Gerrit Selles, Rene, Niels en Robert van de Meulen, Andre Bos, Sienke van Ittersum en Wim Bouhuys schaatsen namens VZOD voor de stichting Weissensee4Ki, die geld inzamelt voor het Ronald Mc Donaldhuis in Zwolle en Orange Babies.


De grootste groep schaatsers van Weissensee4Kids vertrekt woensdag. Sommige sporters reizen eerder af naar Oostenrijk. Zoals bijvoorbeeld Rene van de Meulen, die vrijdagavond al wegging. Hij doet op het Oostenrijkse natuurijs ook mee aan de strijd om de Grand Prix Weissensee. Twee wedstrijden in dit klassement worden verreden op het ijs van FlevOnIce. Op 14 januari eindigde hij als tweede in de eerste wedstrijd op het kunstijs. Gerrit Selles pakte een vijfde plaats en Andre Bos kwam als tiende over de streep. Komende woensdag staat een wedstrijd over 100 kilometer op het programma. Donderdag volgt een sportieve strijd over 60 kilometer en zaterdag is er een wedstrijd over een afstand van 70 kilometer. Deze wedstrijd geldt tevens als Open NK. De Grand Prix Weissensee wordt afgesloten bij FlevOnIce. Vermeulen heeft zijn zinnen gezet op dit klassement. "Ik wil deze competitie heel graag winnen."

Fotograaf, organist, verslaggever en voorganger na het ochtendgebed in de Bovenkerk
Landelijke aandacht voor wekelijks ochtendgebed in Kamper Bovenkerk Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Hihoptalent gepresenteerd in 't Ukien tijdens Verse Jam Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Glasbedrijven herstellen voor KWF kosteloos vernielde gedenkplaten Algemeen 6 uur geleden