Afbeelding
Foto: Pixabay

Nieuw politiek radioprogramma

Algemeen

KAMPEN - Op 20 april start een nieuw periodiek live politiek radioprogramma bij omroep IJsselmond/Kampen1. De naam van het programma is Gemeentewerken. Het programma heeft een aantal vaste rubrieken. Gemeentewerken wordt voorlopig eens per 3 weken uitgezonden op zaterdag van 11 tot 12 uur. Vanaf september wordt dat om de week.

In het programma leert men de leden van de gemeenteraad beter kennen. Ieder week is er ander gemeenteraadslid waarmee wordt gepraat onder de titel “Wie is……” Op 20 april is dat Edwin Burgman. Ook is er de rubriek ‘De agenda’ waarin de agenda van de komende commissievergaderingen of de raadsagenda centraal staat.

Per uitzending is er één dossier waar dieper op wordt ingaan. In de uitzending van 20 april is dat ‘De IJsselkogge’. Waarom men wil dat die in Kampen tentoongesteld wordt en wat dat kost. Hierover wordt een telefoongesprek gevoerd met oud-Kampenaar en museumdirecter Errol van de Werdt.

In de rubriek ‘Daar zouden ze eens wat aan moeten doen’ staan ergernissen van de burger centraal. Wanneer er zaken zijn waar mensen zich erg aan storen, dan kunnen die gemeld worden via gemeentewerken@outlook.com 

Gemeentewerken wordt gemaakt door: Fré Helleman, Jan Leeferink (eindredactie), Jonn van Zuthem en Annie van ’t Zand