Gevel kan worden gered, sloop achterkant begonnen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - De gevel van het monumentale pand van Ziengs kan zoals het er naar uitziet worden gered van de sloophamer. Aan de achterkant van het pand in de Hofstraat is men begonnen met de sloop. Het pand wordt in de richting van het aangrenzende gebouw aan de Oudestraat 10 gesloopt tot in elk geval het punt waar dat niet, meer noodzakelijk is.


Dat heeft Arjen Schepers van de brandweer laten weten tijdens een persconferentie woendagmiddag. Door de sloopwerkzaamheden kunnen evacues uit de Hofstraat nog altijd niet of moeilijk hun woning binnengaan. Bewoners van de even nummers aan de Hofstraat mogen naar binnen, mits ze van een achteringang gebruikmaken. Aan de voorkant kunnen bewoners onder begeleiding van iemand van de hulpdiensten naar binnen, aldus burgemeester Bort Koelewijn. "Wie zich genoodzaakt ziet om even in zijn of haar woning te kijken kan dat doen. Mensen kunnen er ook voor kiezen in hun woning te blijven. Men wordt wel verzocht niet meerdere malen in en uit te gaan."


Het eerdere afgezette deel van de Oudestraat is deels weer toegankelijk. Daarbij gaat het om het deel van het Muntplein tot aan de Geerstraat. Zaken die voedsel verkopen hebben zich inmiddels gemeld bij de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Die kijkt of de producten zonder een eventueel gevaar voor de gezondheid kunnen worden verkocht. Aanvankelijk werd gecommuniceerd dat het om drie bedrijven zou gaan waarop dit van toepassing is, nu blijkt het echter om in totaal twaalf bedrijven te gaan binnen het afgezette brandgebied.


 

Fotograaf, organist, verslaggever en voorganger na het ochtendgebed in de Bovenkerk
Landelijke aandacht voor wekelijks ochtendgebed in Kamper Bovenkerk Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Hihoptalent gepresenteerd in 't Ukien tijdens Verse Jam Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Glasbedrijven herstellen voor KWF kosteloos vernielde gedenkplaten Algemeen 4 uur geleden