Wilsum wint van VV Kampen

KAMPEN - Op Sportpark De Maten was Wilsum zaterdag met 2-3 te sterk voor VV Kampen. William Kaminyoge scoorde twee keer voor de oranjehemden.

VV Kampen maakte in de eerste twintig minuten de dienst uit. De ploeg verzuimde echter om toe te slaan. Dat deed Wilsum vervolgens wel. In de 33e minuut stuurde Jan van Spijker William Kaminyoge weg. Die rondde vervolgens bekwaam af. Drie minuten later kopte Gertjan Sollie raak na een knappe aanval van Wilsum. De gasten hadden in deze fase de regie volledig in handen. Met twee tegentreffers kwam VV Kampen er genadig vanaf. Vlak voor rust stond de verdediging van Wilsum even niet goed opgesteld. VV Kampen speelde dit goed uit. Coskun Erbilici was het eindstation en schoot de bal vervolgens met zijn rechterbeen binnen.

In de 70e minuut zette Kaminyoge de marge weer op twee door de 1-3 aan te tekenen, na onnodig balverlies bij VV Kampen. Vijf minuten voor tijd scoorde Vong, die nog maar een minuut in het veld stond, de aansluitingstreffer (2-3). De thuisploeg kon echter in het restant weinig meer uitrichten. In de slotseconden moest doelman Gerhard Bolt van Wilsum nog een keer in actie komen.

Wilsum-trainer Bart Ester was tevreden over de verrichtingen van zijn gehavende ploeg, maar vond wel dat Wilsum ruimer had kunnen winnen. "We hebben VV Kampen behoed voor dubbele cijfers." Zijn collega Willem Bastiaannet vond de zege terecht, maar vond de krachtsverhoudingen minder groot. "Wellicht hadden we een gelijkspel verdiend."

Fotograaf, organist, verslaggever en voorganger na het ochtendgebed in de Bovenkerk
Landelijke aandacht voor wekelijks ochtendgebed in Kamper Bovenkerk Algemeen 4 uur geleden