Afbeelding
Aangeleverd.

Met je neus op lichting IJsselkogge bij de Koggewerf

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Wie de lichting van de IJsselkogge van dichtbij wil meemaken, is woensdagmiddag 10 februari van harte welkom op de Koggewerf (Havenweg 7) in Kampen. Vanaf 12.00 uur is de werf open voor iedereen die een kijkje wil nemen en is er van alles te beleven.

Het huzarenstukje zelf, de lichting van het middeleeuwse wrak, is van minuut tot minuut te volgen via beeldschermen. Daarbij is de Koggewerf die dag het decor voor eeuwenoud vakmanschap. Zo tonen de smeden van de Kamper Kogge een staaltje van hun kunnen en laat een zeilmaker van de Bataviawerf zien hoe het nieuwe zeil voor de Kamper Kogge wordt gemaakt. Bezoekers kunnen zich laten verrassen door AvonTura, de (improvisatie)toneelgroep van Ventura, en smullen van heerlijk vers gerookte vis. Het middeleeuws vissershuisje is geopend en wie wil kan de sfeer proeven aan boord van de ‘Zwarte Dame’, de enige echte Kamper Kogge. De toegang is vrij.

Zeshonderd jaar oud wrak

De organisatie vertelt: “De IJsselkogge is een uitzonderlijk intact gebleven wrak van een zeshonderd jaar oud vrachtschip, gevonden in de bodem van de IJssel op een steenworp afstand van de Koggewerf. Het is, samen met een punter en een aak, ontdekt in het kader van het waterveiligheidsplan Ruimte voor de Rivier van Rijkswaterstaat. Op 10 februari haalt Isalacogghe, de bedrijvencombinatie die het archeologisch onderzoek, duikwerk en de berging voor haar rekening neemt, als laatste van de drie de historisch gezien zeer waardevolle IJsselkogge boven water. Het scheepswrak is een week lang in Kampen te bekijken vanaf het Van Heutszplein, daarna gaat het naar Lelystad om te worden geconserveerd.”

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16