Afbeelding

Scoutinggroep de Hanzeluiden in actie voor clubkas

Algemeen

KAMPEN - Scoutinggroep de Hanzeluiden uit Kampen komt in actie om geld op te halen voor hun eigen clubkas. De club doet mee aan de VriendenLoterij Belmaanden, een landelijk initiatief waarmee clubs en verenigingen structureel geld op kunnen halen vanuit hun achterban.

Van februari tot en met mei vinden de VriendenLoterij Belmaanden plaats. Op dinsdag 31 mei bellen leden van Scoutinggroep de Hanzeluiden andere clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van Scoutinggroep de Hanzeluiden. Als 50 deelnemers bijvoorbeeld met één lot een heel jaar voor een club of vereniging meespelen, dan levert dit de clubkas 4.612,50 euro op. De clubleden maken als deelnemers van de VriendenLoterij maandelijks kans op grote (geld)prijzen.

Extra geldprijzen

De VriendenLoterij keert tijdens de Belmaanden per kalendermaand extra geldbedragen uit aan de 7 clubs en verenigingen die de meeste loten hebben verkocht. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de VriendenLoterij Belmaanden genereren.

Structurele steun

Naast de organisatie van de VriendenLoterij Belmaanden helpt de VriendenLoterij clubs en verenigingen het hele jaar om extra inkomsten te genereren.